Morgan Alling om sin uppväxt.
Morgan Alling om sin uppväxt. - Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT/Stina Stjernkvist

Morgan Alling om sin tuffa uppväxt: "De slog mig"

Morgan Alling är en skådespelare och känd tv-profil. Här får du veta allt du undrat om honom: fru, barn, längd och tuffa uppväxten.


Morgan Alling ålder – hur gammal är han?

Morgan Alling föddes den 8 juni 1968 och fyller 56 sommaren 2024.

Morgan Alling längd – hur lång är han?

Enligt Hänt är Morgan Alling 171 centimeter lång.

Morgan Alling familj – har han barn?

Morgan Alling har fyra barn. Sonen Wilhelm, född 2008, sonen Love, född 2011, och tvillingarna Alva och Edvin födda 2017.

Morgan Alling i "Halv åtta hos mig"

År 2018 tog Morgan Alling över som berättarröst för det populära matlagningsprogrammet Halv åtta hos mig. Programmet har hållt på sedan 2008. När Morgan fick frågan om att bli speakerröst av TV4 blev han otroligt glad.

– Jag har alltid tyckt att Halv åtta hos mig är ett roligt och härligt program och jag har ofta tänkt vilket roligt jobb Helge Skoog och Pia Johansson har. När jag fick frågan om att vara ny speakerröst blev jag förbannat glad, sa Morgan Alling till TV4 Nyheterna 2018.

Morgan Allings fru – vem är Anna-Maria?

Morgan träffade sin fru för första gången 2004 och paret har varit gifta sedan 2009. I dag har paret fyra barn ihop.

Men det har inte alltid varit en dans på rosor för paret. Anna-Maria drabbades nämligen av en hjärntumör. Mycket stod på spel och tillvaron var speciell. Men Anna-Maria fick genomgå en operation som blev lyckad.

Och efter sjukdomen har parets relation blivit mycket bättre, säger Morgan i en intervju med Måbra.

– Man ställer om någonting i livet. Jag vet att många efteråt kan göra slut, för det finns ingenting kvar. Man blir så rädd och vill hellre leva ensam. Men för oss är det precis tvärtom. Vi blev så jävla rädda bägge två, men i det så har vi också funnit varandra på ett annat sätt, på ett djupare plan, förklarar Morgan för Måbra.

Morgan Allings tuffa uppväxt

Morgan Alling hade en stökig uppväxt som kantades av kriminalitet och missbruk. Redan som fyraåring blev Morgan förflyttad till ett fosterhem, och senare till ett barnhem, skriver han på sin hemsida.

– Jag och min bror kom till en fosterfamilj. Det var ingen bra familj, de slog oss. Det var nog redan då som jag började distansera mig. Jag deltog inte känslomässigt, stod bredvid allt som hände. Såg på mig själv som en rollkaraktär i en film. Att det var så här just nu, det gjorde ont när de slog mig, men snart skulle en annan bättre film komma, säger Morgan i en intervju med Måbra.

Morgan Alling på Instagram

På Instagram heter Morgan Alling @morganalling

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!