Pernilla och David Ritschard
Pernilla Wahlgren skrev till David Ritschard efter hans kollaps. - Foto: Stina Stjernkvist / TT, Jessica Gow/TT Bild

Det skrev Pernilla Wahlgren till David Ritschard efter hans kollaps

David Ritschard kollapsade under säsongsavslutningen av Allsång på Skansen. Den svenska countrystjärnan fick bäras ut på bår. Idag mår han mycket bättre, och hans ursäkt har väckt starka reaktioner från flera håll.


Den svenska countrystjärnan David Ritschard var en av alla artister som intog scenen på Solliden när det tidigare i veckan vankades säsongsavslutning av Allsång på Skansen. 

David framförde en låt, och under sitt nummer så svajade han till ett par gånger. När han sjungit klart så såg han ut att ha problem med att hålla balansen.

David Ritschard uppträdde på Allsång på Skansen. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild
David Ritschard hann framföra en låt innan han kollapsade. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

David Ritschard föll ihop under Allsång på Skansen

När programledaren Pernilla Wahlgren stegade fram till David för en intervju så mumlade han och tycktes ha svårt att hitta orden. Tillsammans med Pernilla skulle David leda allsången i form av Cornelis Vreeswijks "Jag hade en gång en båt".

Men låten hann knappt börja när Pernilla Wahlgren hörs säga:

"Oj det här är inte så bra. Jag tror vi måste bryta här för han… Nu får vi bryta".

Utanför bild hade David Ritschard kollapsat på scen. Han fick bäras ut på bår.

Pernilla Wahlgren rusade fram till undsättning. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

David Ritschard kollapsade i "Jills veranda"

Det här är inte första gången som Ritschard kollapsar. Under inspelningen av "Jills veranda" i Nashville så föll han ihop. Han vaknade upp på ett sjukhus med både dropp och ekg. Han hade drabbats av utmattning, slog läkarna fast.

På Instagram skrev David under torsdagsmorgonen ett inlägg där han gav sina följare en uppdatering kring hans mående, och bad om ursäkt för sin kollaps. Vilket majoriteten av hans följare inte tycker är något att be om ursäkt för.

"Tror ingen tidigare havererat 2ggr i pupliq service inom loppet av ett svenskt halvår men mår under omständigheterna bra. Tack&förlåt", skrev han.

David Ritschard valde att illustrera sitt inlägg med en tavla målad av Gustaf Cederström i Paris 1878. Tavlan heter Karl XII:s likfärd.

I kommentarsfältet stöttas David Ritschard av hundratals fans, vänner och andra artister. Linnea Hendrix, Anders "Moneybrother" Wendin, Bajen-legenden Kennedy Bakircioglu, Pernilla Andersson och Carina Bergfeldt har alla skickat krya-hälsningar till den svenska stjärnan.

Pernilla Wahlgren, som blev väldigt skärrad av David Ritschards kollaps, skickade även hon stöttande ord till honom.

"Finaste David. Du skrämde mig rejält där ett tag, men är så glad och tacksam att du återhämtade dig snabbt. Vila nu ordentligt och ta hand om dig…!", skrev Pernilla följt av flera hjärtan.

Pernilla Wahlgrens fina ord till David Ritschard efter hans kollaps. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

Fansen till attack mot hatkommentaren: "Hur full var du?"

Men alla hade inte snälla saker att säga i kommentarsfältet.

"Hur full var du?", slängde en person ur sig i kommentarsfältet – och fick snabbt mothugg från flera av Ritschards fans som gav sig in och försvarade David.

"Jävligt dum kommentarer", "Himla kränkande kommentar", "Du verkar vara en vi väldigt obehaglig människa", "Käften" och "Idiot!" var några svar som trillade in.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!