Therese Lindgren
Therese Lindgren har sålt sina andelar i Indy Beauty, men marknadsför fortfarande produkterna på sin Instagram. - Foto: Alexander Larsson Vierth/TT Bild, Camilla Gervide/Bloggbevakning

Kunderna rasar mot Indy Beauty: "Har ni någon förklaring?"

Therése Lindgren har sålt sin andel i Indy Beauty, men på Instagram gör hon fortfarande reklam för produkterna. Nu vittnar flera kunder om att de inte längre tål Indy Beauty. De har bland annat drabbats av röda ögon, utslag, sveda, tårar och eksem.


Hudvårdsmärket Indy Beauty grundades av Therése Lindgren år 2017. Redan från starten var skönhetsbolaget CCS Beauty Brands majoritetesägare. Therése Lindgren var ansiktet utåt, men hon ägde bara 20 procent i bolaget, något som Breakit då rapporterade om.

I maj 2022 sålde Therése Lindgren sin andel i bolaget, men fortsatte att vara ansiktet utåt för Indy Beauty.

Therése Lindgren har sålt sin del av Indy Beauty, men gör fortfarande reklam för märket på sin Instagram. Bildkälla: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT Bild

"När jag för fem år sedan startade Indy Beauty var det för att jag, och många av er, saknade veganska skönhetsprodukter. Med Indy Beauty har jag, tillsammans med er, haft möjligheten att ta fram produkter som varit med och förändrat en hel bransch och satt vegansk skönhet på kartan", skrev Therése Lindgren om försäljningen på sin Instagram.

Hon avslutade sitt inlägg med att skriva:

"Jag kommer att fortsätta att vara ansiktet utåt för Indy Beauty en tid framöver, men inte i form av delägare. Det här gjorde vi bra hörni!"

Antioxidant Cleansing Balm från Indy Beauty gav allergi

Camilla Gervide som driver Bloggbevakning har länge använt produkter från Indy Beauty. 

En av produkterna hon tidigare använt och älskat är deras ansiktstvätt Antioxidant Cleansing Balm. Men på Instagram visar nu Camilla den allergichock hon drabbats av efter att ha testat Indy Beautys ansiktstvätt som inte bara fått ny design. Även innehållet tycks vara annorlunda.

Ansiktstvätten från Indy Beauty ska lugna huden och göra den silkeslen. Bildkälla: Indy Beauty

På Indy Beautys hemsida står det att produkten ska göra huden "silkeslen" och att den ska "stabilisera hudens barriärfunktion" samt "Lugnar och mjukgör". Det var inte det resultat som Gervide fick. 

Istället fick hon röda, svullna och tårade ögon.

"Har ni även ändrat produkten i den här? Konsistensen är annorlunda och helt plötsligt ser jag ut så här efter att jag använt den på samma sätt som tidigare. Innehållet ser ut att vara detsamma enligt förpackningen och anledningen till att jag köpte den igen är för att jag älskade den gamla", skriver Camilla Gervide på Instagram. 

Camilla Gervide visar upp två tuber med ansiktstvätt från Indy Beauty. Tuben till vänster gav inga utslag. Innehållet i tuben till höger gav Gervide röda, svullna och tårade ögon. Bildkälla: Instagram/Bloggbevakning

Kundernas besvikelse på Indy Beauty – har fått eksem, röda ögon, sveda och finnar

I kommentarsfältet vittnar flera kunder om liknande upplevelser. Det handlar bland annat om eksem, finnar, sveda och röda utslag. Flera kunder skriver att de tidigare har varit trogna användare av Indy Beauty men att de inte längre kan använda produkterna. 

Camilla Gervide fick röda, svullna ögon av Indy Beautys ansiktstvätt. Bildkälla: Instagram/Bloggbevakning

Så här lyder några reaktioner i Camilla Gervides kommentarsfält:

"Beställde deras olja som jag använt i säkert ett år, så skulle köpa en ny, fick typ röda utslag å mina finnar kom tillbaka?? Fattar nada. Tråkigt".

"Jag har tänkt samma sak om dag- och nattkrämen som min hud tyckte mycket om innan förpackningarna byttes. Men jag kan inte använda dom längre, omöjligt att det är samma produkter som innan bytet"

"Fick världens reaktion på deras mousse rengöring trots att jag använt den förr gamla förpackningen. Eksem runt hela ögonen"

"Tycker verkligen att denna sticker i ögonen nu för tiden efter bytet av förpackning. Upplevde inte det alls innan!"

"Samma här! Ska inte köpa igen"

"Äntligen nån som tar upp detta! Ääääälskade denna förut men nu svider den i ögonen, tar inte bort sminket lika lätt och är mer rinnig"

"Jag har använt alla produkter i många år men nu byter jag!"

"Jaaa den nya svider sååå mkt i ögonen på mig också. Den gamla kändes inte alls".

"Precis vad jag tänkt det senaste med! Dagkrämen "ska vara den samma" men det är den verkligen inte när den appliceras på huden. Riktigt besviken."

"Jag har använt Indy i flera år och varit jättenöjd, men måste tyvärr byta allt nu och hitta ett nytt märke som funkar. Jättetråkigt!"

"Har ni någon förklaring?"

Nyheter24 söker Indy Beauty.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!