Jonas Gardell
Jonas Gardell berättar om den intima bilden... - Foto: Anders Wiklund/TT Bild, Emma-Sofia Olsson/SvD/TT Bild

Jonas Gardells egna ord om intima bilden: "Just det där fotot..."

Det är i en ny intervju med tidningen ETC som Jonas Gardell nu berättar om en väldigt intim bild...


Jonas Gardell, 59, är en av Sveriges mest älskade författare och komiker. I rampljuset har han stått sedan mitten av 80-talet och de flesta svenskar har nog haft ett exemplar av En komikers uppväxt eller Torka aldrig tårar utan handskar i bokhyllan.

I år är Jonas Gardell aktuell med sin nya roman Fjollornas fest, men det är inte bara Gardells nya bok som det pratas om just nu. 

Året inleddes nämligen med att Jonas och hans make Mark Levengood meddelade att de skulle gå skilda vägar efter att ha varit ett par sedan 1986, då de träffades på ett badhus i Gamla Stan. 

Mark Levengood och Jonas Gardell träffades på badhuset i Gamla Stan 1986. Det slog gnistor direkt. Här ser vi paret på Pride 1998. Bildkälla: Michael Brannäs/TT Bild

Mark och Jonas förlovade sig samma år, 1995 ingick de registrerat partnerskap och år 2011 ringde bröllopsklockorna för ett av Sveriges mest folkkära par.

Men i sommar gick skilsmässan igenom, och Jonas Gardell valde nyligen att öppna upp mer om parets separation.

Mark Levengood och Jonas Gardell. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Jonas Gardell och Stellan Herner har jobbat ihop i över 30 år

I över 30 år har Jonas Gardell samarbetat med fotografen Stellan Herner. År 2016 släppte Gardell boken Bara på besök utgiven på Norstedts förlag. Där bjöd han läsarna på bilder från sin långa karriär.

"I 30 år har vi varit ett sorts par. I den här boken visar han vad han såg", skrev Gardell om relationen till Herner och boken Bara på besök.

Jonas Gardell har befunnit sig i rampljuset sedan 80-talet. Bildkälla: Stella Pictures.

I en ny intervju med ETC så berättar Jonas Gardell bland annat mer om hur han blev medberoende med Mark Levengood.

Jonas Gardell. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

I samma reportage avslöjas det även att fotografen Stellan Herner under 90-talet tog en bylinebild på Jonas Gardell där han kramade både händerna om sin snopp.

– Det finns inte en bild från min barndom där jag inte håller mig på snorren. Just det där fotot var förresten skitsnygg! En av våra första favoriter, säger Jonas Gardell till ETC.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!