Josephine Qvist
Josephine Qvist attackerad av följarna efter bilden på väskan. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Josephine Qvist attackerad av följarna efter bilden på väskan: "Osmakligt"

Josephine Qvist la ut en bild på sin nya väska – och genast fylldes hennes inkorg på Instagram av meddelanden från upprörda följare som undrade hur hon tänkte. Nu svarar Josephine Qvist på kritiken.


Realityprofilen Josephine Qvist, 31, lever livet. I skrivande stund delar hon sitt liv mellan Sverige och Marbella. På Instagram har Josephine över 250 000 följare, och där uppdaterar hon om sin härliga vardag med resor, träning och skönhet. Dessutom är Josephine lyckligt ihop med sin pojkvän, den personliga tränaren Marco Galvan.

Josephine har länge varit en framgångsrik poddare. Tidigare drev hon podden Sweet but psycho med vännen Elin Woodie, men den gick i graven i fjol. Istället poddar Josephine idag med Viktor Frisk, och deras podd heter Frisk & Qvist. Där ska de ta sig an livets djupare ämnen och hitta den ultimata lyckan.

Josephine Qvist attackerad av följarna efter bilden på väskan

Att Josephine Qvist är en sportig pralin råder det ingen tvekan om. Hon har tidigare varit med i programmet Kompani Svan, och det var inte länge sedan som hon besteg Kebnekaise. Men när Josephine frågade sina följare om det fanns mat på vägen upp mot Kebnekaise var det många som drog på smilbanden – det kan du läsa mer om här.

I helgen var det återigen dags för Josephine att hamna i hetluften. Detta då hon på sin Instagram Story la ut en bild på en väska hon hade köpt...

"Köpte denna igår på galan som barnen i Nepal tillverkat själva det tar dem 1 vecka att tillverka denna. Hur fin", skrev Josephine till en bild som visade en väska gjord av pärlor.

Josephine Qvist visade sin nya väska. Bildkälla: Instagram/josephineqvist

På sociala medier väckte bilden genast reaktioner och Instagramkonton som Realitysvea och Kändisar Kommentarer uppmärksammade genast bilden, och ifrågasatte att Josephine köpt en väska som barn hade tillverkat.

Josephine fick även flera upprörda direktmeddelanden från sina följare – och alla var inte jättetrevliga.

"Käft", "IQ befriande bakterie", "Efterbliven", ”Är du bränd eller?” och ”Hur tänkte du där? På riktigt? Gick det fel när du tänkte?” var några direktmeddelanden som Josephine fick från förbannade följare.  

Under dagen valde Josephine att förtydliga mer om väskans ursprung.

”Jag har fått en del DM:s om att jag promotar barnarbete när det gäller väskan jag nyligen la ut bild på. Väskan jag köpte igår på traffickinggalan är väskor/smycken osv gjorda av barnen som bor på sheltret där de blivit räddade. De behöver inte göra dessa men om de vill så kan de pyssla med de vuxna i skolan och på sheltret där de bor och som sagt, om de vill”, skrev Josephine och tillade: "Jag förstår att min story var otydlig och kan tolkas fel men nu vet ni”, skrev hon.

Josephine Qvist fick flera meddelanden från följarna som ifrågasatte hur hon menade. Bildkälla: Instagram/josephineqvist

Hon visade även upp en del av de elaka meddelanden hon fått, och skrev att hon ville visa att det går att ifrågasätta folks inlägg på sociala medier utan att vara elak.

Josephine Qvist. Bildkälla: Instagram/josephineqvist
Josephine Qvist. Bildkälla: Instagram/josephineqvist
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!