Leif och Lilian har vari tillsammans över 60 år.
Leif och Lilian har vari tillsammans över 60 år. - Foto: FREDRIK SANDBERG/TT/JARI KANTOLA/STELLA PICTURES

Så håller Leif Mannerström och Lilian gnistan vid liv – efter 60 år som gifta: "Respekt"

I en frågestund på Leif Mannerströms Youtubekanal berättar han och frun Lilian hur de träffades och vad som enligt dem är nyckeln till ett långt lyckligt äktenskap.


Leif Mannerström är en av Sveriges kändaste kockar. Han har suttit som jury i "Sveriges Mästerkock" och tävlat i "Kockarnas kamp". Han har sin egen Youtubekanal, driver krogar och har skrivit flera kokböcker.

Men Leif Mannerström är inte bara bra på att laga mat, han är även bra på att hålla kärleken vid liv. Han och frun Lilian har nämligen varit tillsammans i över 60 år. 

Så träffade Leif sin fru Lilian

På sin Youtubekanal hade paret en frågestund där de svara på olika frågor tillsammans, vilket även Nöjeslivet skrivit om. En av frågorna under frågestunden handlar om hur paret träffades, och det är de inte blyga med att berätta.

– Säg som det var, säger Leif till Lilian, som börjar förklara.

– Det var såhär att vi delade en liten lägenhet jag och en annan tjej. Hon kände en kille, hon arbetade i den familjen på restaurang. Hon skulle bjuda hem sonen i huset då, Leif. Jag förstod att hon var väl lite förtjust i honom men jag visste ju inte vem han var över huvud taget, säger Lilian.

Hon avslutar med att säga att det ju egentligen var väninnan som bjöd hem Leif, men att hon tog hand om honom sedan.

– Det var bra gjort. Det gjorde du bra, säger Leif.

Så får Leif och Lilian kärleken att hålla

En av frågorna i frågestunden handlar om vad som är nyckeln till ett långt lyckligt äktenskap, vilket även Nöjeslivet skrivit om.

– Respekt för varandra och sedan att man kan samarbeta. Trygghet. Man jobbar som ett team, säger Lillian i videon och Leif instämmer.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!