Kärlek är love!

Vad är kärlek?


Kärlek är en känsla som är svår att beskriva med ord. Det är en stark och intensiv känsla som kan få oss att känna oss lyckliga och uppfyllda. Kärlek kan uppstå mellan två personer, men det kan också finnas kärlek till en vän, ett husdjur eller en hobby. Kärlek är en universell känsla som alla människor kan uppleva, oavsett kön, ålder eller bakgrund.


Kärlek är en komplex känsla som kan ha olika uttryck och former. Det kan vara romantisk kärlek, där två personer har en djup och passionerad relation. Det kan också vara platonisk kärlek, där två personer har en stark vänskap och känslomässig koppling. Kärlek kan också vara självkärlek, där man älskar och accepterar sig själv för den man är.


Hur påverkas vi av kärlek?


Kärlek är en viktig del av våra liv och kan påverka oss på många olika sätt. Kärlek kan ge oss glädje och lycka, men det kan också göra oss sårbara och utsatta. Kärlek kan vara en drivkraft för att skapa och upprätthålla relationer, men det kan också orsaka konflikter och smärta. Oavsett vilken form kärlek tar, är det en känsla som vi alla behöver och söker efter i livet.

Läs alla våra nyheter om kärlek nedan!

igår 06:16
"Alvsex" kallas genren ofta lite nedsättande. Men romantasy-litteraturen, som kombinerar romance och fantasy, har blivit enorm på Tiktok. Det nya dragplåstret Rebecca Yarros lockar nu miljontals läsare.
2 dagar sedan 06:02
Islands statsminister Katrín Jakobsdóttir debuterar med romanen ”Reykjavík”. Boken har hon skrivit tillsammans med vännen och deckarförfattarkollegan Ragnar Jónasson och hon har njutit av skrivprocessen.
24 Nov, 09:16
Förra året tog han ett "vuxenbeslut" och pausade allt. Nu är Ernst Kirchsteiger tillbaka för att sprida julstämning i tv-rutan. Jag är jätteglad för det – och jag har fått så mycket fin respons, säger han.
20 Nov, 12:58
Nyligen blev hon hotad efter att ha skrivit om sin uppväxt i gängkriminella miljöer. Nu gör Faysa Idle en poesiföreställning på Södra Teatern i Stockholm. Den här kvällen handlar om kvinnor som använder sitt ord, säger hon.
17 Nov, 21:56
Den tidigare amerikanska första damen Rosalynn Carter, hustru till expresident Jimmy Carter, får hospicevård i hemmet i Plains i Georgia, meddelar Cartercentret i ett uttalande.
16 Nov, 21:22
Anna Nordqvist spelar golf igen – och med tanke på omständigheterna gör hon det nästan ofattbart bra. Svenskan ligger tvåa i LPGA-tourens finaltävling i Florida.
14 Nov, 06:02
Krigets verklighet i ett palestinskt flyktingläger. Men också förbjuden kärlek i 1950-talets Västerbotten och en romantisk komedi om hockeyföräldrar. Vårens repertoar på Riksteatern ska fånga samtidens komplexitet.
12 Nov, 19:24
Uppslag till bra låtar kan uppstå i de mest oväntade situationer. Aerosmiths hit "I don't want to miss a thing" är exempelvis inspirerad av ett sängkammarsamtal mellan skådespelarparet Barbra Streisand och James Brolin.
10 Nov, 12:34
Ethan Hawke får samma pris på Stockholms filmfestival som exfrun Uma Thurman fick 2014 och tar emot det tillsammans med deras gemensamma dotter Maya. Jag ger det till Maya så kan hon ställa den bredvid Umas, säger han och ler.
8 Nov, 06:04
I pandemins Los Angeles försöker fotografen Alexander och hans flickvän Luna försörja sig på erotisk konst, men bristen på pengar gör dem alltmer desperata. Svenske Kristoffer Viita romandebuterar med en hårdkokt LA-thriller, ljusår från skandinaviskt lagomliv.
6 Nov, 07:02
Ljuba Jakumtjuk skriver fram aprikosträden i det krigshärjade Ukraina. Hennes dikter om krig handlar även om kärlek och lek. Vi måste skapa en litteratur som inte är traumatiserad, vi måste också skriva in lite godhet, säger hon.
4 Nov, 15:56
I samband med SHL-matchen mot Örebro hedrade Malmö den förre spelaren Adam Johnson som avled efter att ha fått halsen sönderskuren av en skridskoskena.
4 Nov, 06:29
Med fler gängrelaterade mord per capita än Chicago behövde småstaden Danville i Virginia ta krafttag mot kriminaliteten. Situationen var inte olik den i Sverige. Fem år senare har en unik satsning gett resultat.
1 Nov, 08:48
Dokumentären om Robbie Williams och den nya TV4-versionen av Jan Guillous "Ondskan" får premiär. Här är veckans filmer och serier.
30 Okt, 23:54
Skådespelaren Matthew Perrys kollegor i tv-serien "Vänner" är "fullständigt förkrossade över förlusten". Det säger de i ett gemensamt uttalande till People efter att Perry hittades död i sitt hem natten till söndag.
30 Okt, 11:00
Är du säker på att den du tror att du älskar verkligen är den rätta för dig? Om inte, kan du göra ett test på ett institut där man genom intervjuer och ett plågsamt experiment påstår sig kunna svara på frågan. Det är premissen för Christos Nikous nya film "Fingernails".
28 Okt, 08:48
Bo Eriksson är författare, historiker – och monsterforskare. Enligt honom är draken det främsta av alla monster. Draken är mänsklighetens ultimata vapen, på gott och ont, säger han.
27 Okt, 14:18
Hemmaföraren Sergio Pérez kan vänta sig fansens stöd i Mexikos grand prix. Red Bull-kamraten Max Verstappen lär välkomnas med burop. Det som händer på banan bör stanna på banan, säger Pérez.
27 Okt, 07:58
I somras var hon dödssjuk och fick skjuta upp sin världsturné. Sen knockade hon både kritiker och publik med en övertygande hitkavalkad i London. På lördag intar popens drottning Tele 2 Arena i Stockholm.
23 Okt, 10:14
I dagarna fyller Peter LeMarc 65 år. Här kommer en födelsedagspresent från artistkollegorna – en hyllningskonsert i januari. "Låtarna är för bra för att inte sjungas", säger Tomas Andersson Wij.
1 2 3 4 ... 56