Robinson-inspelningen har inte varit helt odramatisk för Anders Lundin.
Robinson-inspelningen har inte varit helt odramatisk för Anders Lundin. - Foto: Skärmdump från TV4 och TT

Dramatiken under Robinson-inspelningen: "Skulle blivit av med mitt finger"

I skrivande stund spelas en ny säsong av långköraren Robinson in, planerad att visas på TV4 under våren 2024. Denna gång är Robinson-legendaren Anders Lundin tillbaka i rollen som programledare. Inspelningen har dock inte gått helt smärtfritt.


Det var under inspelningen av den kommande säsongen av Robinson som det oväntade inträffade. När TV4-legenden Anders Lundin skulle sova kände han hur ringfingret kliade, och beslutade då att flytta sin vigselring till andra handen, något som skulle leda till dramatik rapporterar TV4.

Vaknade upp med svullet ringfinger

På morgonen när Anders Lundin vaknade upp märkte han till sin stora förvåning att ringfingret var uppsvält. Inledningsvis förstod inte Lundin allvaret i situationen och tänkte att han skulle ta tag i problemet senare. 

– Tydligen säger läkarna att det var rätt bråttom, annars skulle vävnaden gått sönder och jag skulle blivit av med mitt finger, det var jag inte alls beredd på. Jag trodde att vi skulle jobba vidare idag, köra klart och ta det sen, säger Anders Lundin i ett klipp från inspelningen publicerat av TV4.

Tvingades kapa av ringen

Sjukvårdsteamet på plats försökte att få av ringen från fingret, något som misslyckades. Anders var därefter tvungen att avbryta inspelningen för att istället ta sig till produktionens snickare på en närliggande ö, där snickarna slutligen tvingas kapa av ringen. 

Trots dramatiken verkar Anders Lundin ta hela situationen med ro.

– Det är en perfekt bröllopsring. Lätt att få på, svår att få av, säger Anders Lundin.

Läs mer: Så hittade Anders Lundin kärleken i SVT-kollegan: "Skrev ett brev som..."

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!