Lasse Berghagen är pappa till Malin Berghagen. Bildkälla: TT
Lasse Berghagen är pappa till Malin Berghagen. Bildkälla: TT

Därför lämnade Malin Berghagen Sverige: "Fick panik i vågor"

Folkkära artisten Lasse Berghagen har legat inne på sjukhus ett tag. Nu bryter Malin Berghagen tystnaden kring sin inre konflikt.


Den åttonde september gick Malin Berghagen ut med beskedet om Lasse Berghagens hjärtoperation i en intervju med Aftonbladet. För många är Lasse Berghagen en symbol för hans musikalitet och underhållning. Men för Malin är Lasse Berghagen hennes älskade pappa. 

Givetvis är det en omtumlande tid för familjen. Efter operationen har Lasse Berghagen legat inne på Karolinska sjukhuset IVO-intensivvårdsavdelningen ett bra tag. 

För familjen har det varit en självklarhet att stötta sin pappa under sjukhusvistelsen. Samtidigt har det varit viktigt för dottern att hitta en balans mellan sitt engagemang för sin pappa och sitt eget välmående. 

Folkkära Lasse Berghagen. Bildkälla:Henrik Montgomery / TT

Så mår Lasse Berghagen i dag

Efter beskedet om Lasse Berghagens hälsotillstånd har vi fått successiv uppdatering från Malin Berghagens blogg. Även några försiktiga glädjebesked från hennes sida.

"Liten försiktig update från oss i familjen: Han gör myrsteg åt rätt riktning vår långe pappa Lars", skriver hon i ett inlägg på sin blogg. 

Inre konflikt för Malin Berghagen

Malin Berghagen och halvsystern Kristin Kaspersen tog beslutet att boka en resa till Rhodos. Samtidigt var det inget lätt beslut för halvsyskonen. 

"Med vetskapen att Rhodos bara ligger 3,5 timmar bort med flyg. Men på planet kom paniken i vågor. Gjorde jag rätt val? Människor runt omkring mig och de med kunskap sa, Ja. Så jag beslutade mig för att lita på dem och ha den tilliten.", skriver Malin på sin blogg.

Anledningen till att det blev ön Rhodos var för att Malin hade sitt första besök här när hon var 14 år gammal tillsammans med pappa Lasse. Familjen spenderade flera år i rad här, särskilt i Maj när både Lasse och Malin fyller år. 

Nu i efterhand känner hon att det var rätt beslut med en återhämtningsresa. Efter en tid utomlands känner hon sig nu redo att åka hem igen.

Halvsystrarna Kristin Kaspersen och Malin Berghagen på ön Rhodos. Bildkälla: Malin Berghagens Instagram
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Hotellnatten i Bonde söker fru gav mig fullskalig panik

3 timmar sedan

Tårar och kaos i Bonde söker fru 2023 – två tjejer lämnar Jens gård

3 timmar sedan
Det var under veckans Bonde söker fru som två tjejer valde att lämna Jens Lundins gård. Den ena drar för gott och den andra ville ta in på hotell.

Pernilla Wahlgren och Christian Bauer har gift sig: "Top notch"

igår 19:34
Pernilla Wahlgren och Christian Bauer har gift sig i Lidingö kyrka.

Mare Kandres pris till Judith Kiros

igår 19:08
Årets Mare Kandrepris tilldelas en poet som utforskar "det banala lidandes eventuella möjligheter". Judith Kiros sällar sig till en skara pristagare där bland andra Anne Swärd och Linda Boström Knausgård befinner sig.

Italiensk opera på Unescos kulturarvslista

igår 17:58
Italien är operans hemland, världsberömt för tonsättare som Giuseppe Verdi och Giacomo Puccini. Nu tas italiensk opera upp på FN-organet Unescos kulturarvslista.

Det Fredrik Lindström sa i Nyhetsmorgon förbryllar tittarna: "Känns fel"

igår 15:28
Helt självklart för många, rena grekiskan för andra. När Fredrik Lindström gästade Nyhetsmorgon var det en sak han sa som kom att väcka reaktioner...