Skådespelarna från Solsidan har sina karaktärer i ryggmärgen.
Skådespelarna från Solsidan har sina karaktärer i ryggmärgen. - Foto: Jessica Gow /TT & Magnus Andersson/TT & Anders Wiklund/TT

Henrik Dorsin efter Solsidan-premiären: "Återseendets glädje"

Sedan 2010 har TV4:s Solsidan vuxit till att bli en svensk humorklassiker. Förväntningarna inför säsong 8 har varit höga – lever de nya avsnitten upp till publikens krav?


Seriens skapare Felix Herngren säger att det är svårt att tacka nej till fler säsonger av Solsidan.

– Det är väldigt svårt att tacka nej till arbete med det här ljuvliga gänget. Känslan när vi ses inför en ny säsong är som en klassåterträff, säger Herngren till Aftonbladet.

Under fredagen hade säsong 8 premiär och på sociala medier visade publiken höga förväntningar. Solsidan som sänts sedan 2010 fyller tonåring i år men det har snarare gjort att skådespelarna snabbare kan växla om till sina karaktärer.

"Lite som att trycka på en knapp"

– När man klär på sig kläderna och ställer sig i den miljön är det lite som att trycka på en knapp och så kommer Fredde, säger skådespelaren Johan Rheborg som spelar Fredde i Solsidan i TV4 Nyhetsmorgon.

Josephine Bornebusch som spelar Mickan och Henrik Dorsin som spelar Ove instämmer.

– Det är någonting med återseendets glädje, att det är någonting som man kan relatera till, säger Dorsin i tv-soffan.

Instagramkommentarerna fyllda av glädje

Publiken verkar i alla fall nöjda efter att ha sett de första avsnitten. På Instagram är de allra flesta roade och glada över programmets återkomst:

/
/
TV4
/
/
/
Senaste nytt

"Baldur's gate 3" blev årets spel

1 timme sedan

"Reacher"-skaparen pensioneras – men inte serien

3 timmar sedan
Med fler än 200 miljoner sålda böcker är Lee Child en av världens mest säljande författare. Men nu har han gått i pension. Böckerna om Jack Reacher kommer i fortsättningen att skrivas av Childs bror Andrew.

Rapparen Kodak Black gripen – igen

igår 22:00
Den amerikanske rapparen Kodak Black har gripits av polisen – igen. Den här gången har han gripits misstänkt för innehav av kokain i södra Florida.

Därför var Tove Dalsryd inte med och firade i finalavsnittet av Robinson 2023

igår 21:30
Pelle Lilja vinner Robinson 2023 med buller och bång. I sista avsnitten kallas läkare in då Pelle svimmade av men strax efter firades han av de andra deltagarna som tog sig till finalveckan.

Det ska Pelle Lilja göra för pengarna han vann i Robinson 2023

igår 21:06
Pelle Lilja vinner Robinson 2023. Nu berättar han för Nyheter24 vad han ska göra med vinstpengarna.

Dramatiska scener utspelar sig när Pelle Lilja vinner Robinson 2023

igår 21:00
Det var under torsdagskvällen det avgjordes. Pelle Lilja vinner Robinson 2023 och det blev sannerligen under dramatiska former.