Skådespelarna från Solsidan har sina karaktärer i ryggmärgen.
Skådespelarna från Solsidan har sina karaktärer i ryggmärgen. - Foto: Jessica Gow /TT & Magnus Andersson/TT & Anders Wiklund/TT

Henrik Dorsin efter Solsidan-premiären: "Återseendets glädje"

Sedan 2010 har TV4:s Solsidan vuxit till att bli en svensk humorklassiker. Förväntningarna inför säsong 8 har varit höga – lever de nya avsnitten upp till publikens krav?


Seriens skapare Felix Herngren säger att det är svårt att tacka nej till fler säsonger av Solsidan.

– Det är väldigt svårt att tacka nej till arbete med det här ljuvliga gänget. Känslan när vi ses inför en ny säsong är som en klassåterträff, säger Herngren till Aftonbladet.

Under fredagen hade säsong 8 premiär och på sociala medier visade publiken höga förväntningar. Solsidan som sänts sedan 2010 fyller tonåring i år men det har snarare gjort att skådespelarna snabbare kan växla om till sina karaktärer.

"Lite som att trycka på en knapp"

– När man klär på sig kläderna och ställer sig i den miljön är det lite som att trycka på en knapp och så kommer Fredde, säger skådespelaren Johan Rheborg som spelar Fredde i Solsidan i TV4 Nyhetsmorgon.

Josephine Bornebusch som spelar Mickan och Henrik Dorsin som spelar Ove instämmer.

– Det är någonting med återseendets glädje, att det är någonting som man kan relatera till, säger Dorsin i tv-soffan.

Instagramkommentarerna fyllda av glädje

Publiken verkar i alla fall nöjda efter att ha sett de första avsnitten. På Instagram är de allra flesta roade och glada över programmets återkomst:

/
/
TV4
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!