Lena Philipsson
Här är allt du vill veta om Lena Philipsson! - Foto: Jessica Gow/TT Bild, Stella Pictures.

Lena Philipsson sitter på en otrolig förmögenhet: "Jag njuter"

Är du också nyfiken på Lena Philipsson? Här har Nyheter24 sammanställt svar på de frågor som vi svenskar googlar om Lena Philipsson – ålder, förmögenhet, barn, partner och mycket mer.


Lena Philipsson, eller Lena Ph som hon brukar kallas, är en av Sveriges mest kända sångerskor. Med en karriär som spänner över flera decennier så är det inte konstigt att Lena blivit en kändis som svenska folket är riktigt nyfikna på. Här är allt du vill veta om henne – hennes låtar, förmögenhet, partner, ålder och barn.

Lena Philipsson låtar – vilka hits har hon?

Första albumet släppte Lena 1986. Det fick titeln Kärleken är evig, och där blev titelspåret en stor hit. Året därpå släppte Lena skivan Dansa i neon, och succén upprepades. Hon har släppt totalt 14 studioalbum, och det senaste, som hon släppte år 2020, fick titeln Maria Magdalena.

Lena Ph uppträder 1990. Bildkälla: Lars Pehrsson/SvD/TT Bild

Mest känd är Lena Ph för sina låtar som Dansa i neon, Det gör ont, Han jobbar i affär, Lena anthem och Kärleken är evig.

Har Lena Philipsson barn?

Från 1993 fram till 2001 så var Lena gift med regissören Måns Herngren. Tillsammans fick de barnen Noa Herngren, 30, och Saga Herngren, 25.

Måns och Lenas barn – sonen Noa Månfare och dottern Saga. Bildkälla: Stella Pictures.

Lena Philipsson förmögenhet – hur mycket pengar tjänar hon?

Som en av Sveriges mest kända artister och med otaliga hitlåtar och succéalbum på sitt cv så är det inte konstigt att Lena har gott om pengar. 

Enligt handlingar som Nyheter24 har tagit del av så tog Lena mellan åren 2017 fram till cirka 2021 ut en årslön på över en halv miljon kronor, och hade en månadsinkomst på cirka 45 000 kronor. Men det är inte de enda pengarna som Lena går runt på...

– Jag njuter av livet. Jag har det härligt. Jag har det jättebra, sa Lena Philipsson om sin ekonomi i en intervju med Expressen år 2016.

Och visst har hon det! Lena är verksam i flera bolag. I Maria Magdalena Aktiebolag finns det enligt Alla Bolag tillgångar på lite över 27 miljoner kronor. I bolaget DGO Sång AB finns tillgångar på 21 miljoner kronor, och i bolaget Happy Bitches AB finns det desto mindre – där ligger det "bara" 58 000 kronor.

Har Lena Philipsson partner?

Lena Philipsson har genom åren haft flera omskrivna relationer. Lena och Måns Herngren gifte sig 1993 och gick skilda vägar 2001. 

Lena Philipsson och Måns Herngren 1997. Bildkälla: Rolf Höjer/TT Bild

År 2004 blev Lena tillsammans med radioprofilen Martin Björk, men efter fyra år tillsammans så tog förhållandet slut. I en intervju med Hänt berättade Martin om varför det tog slut mellan honom och Lena.

– Man är ett i skede i livet när man inte får ihop det på det sättet man har tänkt sig. Och en person har en vision av hur man vill ha det och en annan har en annan. Vi fick bara inte ihop det, sa han då.

Lena Philipsson och Martin Björk år 2006. Bildkälla: Bertil Ericson/TT Bild

År 2010 gifte hon sig med entreprenören Per Holknekt, men de skilde sig år 2012.

Per Holknekt och Lena Philipsson på Elle-galan. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Huruvida Lena har någon partner idag är oklart, men hon är inte skriven med någon annan i sin våning på Östermalm i Stockholm.  

Lena Philipsson och hennes ålder – hur gammal är hon?

Maria Magdalena Filipsson, eller ja Lena Philipsson som hon kallas, föddes den 19 januari 1966. Det betyder att hon fyller 58 år under 2024.

Vad heter Lena Philipsson på Instagram?

På Instagram har Lena över 177 000 följare, och där uppdaterar hon en hel del om sitt liv där främst musiken med skivsläpp och turnéer står i fokus. Vill du följa Lena på Instagram så hittar du henne under namnet @lenaphilipsson

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!