Kristin Kaspersen
Kristin Kaspersen med sönerna Leon och Filip. - Foto: Sören Andersson/TT Bild, Stella Pictures.

Kristin Kaspersens son är utfattig: "Jag ska inte ljuga"

Kristin Kaspersen är en av Sveriges mest omtyckta programledare. Något som också syns i hennes lönekuvert. Lika bra går det dessvärre inte för hennes son. Nu berättar han om sin ekonomiska kris.


Kristin Kaspersen föddes rätt in i kändisvärlden. Som dotter till Barbro "Lill-Babs" Svensson och den norska landslagsmålvakten i fotboll, Kjell Kaspersen, så har Kristin synts i tv, på röda mattor och i tidningar sedan hon lärde sig gå.

Kristin föddes den 30 september 1969 i Oslo, Norge. Idag är hon en av Sveriges mest folkkära programledare, och har bland annat gjort program som Melodifestivalen, Idrottsgalan, Fångarna på Fortet, Nyhetsmorgon och Let's Dance.

Kristin Kaspersen. Bildkälla: Stella Pictures.

Lika omskriven för sin karriär har Kristin blivit för sitt kärleksliv. Kristin och femkamparen Martin Lamprecht var ett par i sju års tid, och 1997 föddes deras son Filip Lamprecht. En tid efter att Filip kom till världen så gick Kristin och Martin skilda vägar.

Filip är idag en känd tv-profil och har synts i program som Let's Dance och Hela kändis Sverige bakar. Filip har tidigare blivit omskriven för sin relation med artisten Peg Parnevik, och nu senast med dansaren Linn Hegdal.

Kristin Kaspersen och Hans Fahlén har sonen Leon

Det kanske inte alla vet är att Filip har en lillebror. År 2001 träffade Kristin nämligen Hans Fahlén, och två år senare gifte de sig. År 2004 föddes parets son Leon Acke Kaspersen Fahlén.

Hans Fahlén och Kristin Kaspersen år 2003. Här var paret programledare för Fångarna på fortet. Bildkälla: Maja Suslin/TT Bild

När Leon fyllde 16 år så skrev Kristin en fin hyllning till sin andre son.

"En obeskrivlig lycka att just jag fick bli din mamma. Du är en av de mest omtänksamma, snällaste, klokaste, ärligaste och roligaste människor jag vet. Jag är så galet stolt över dig, för det allt du gör men framförallt för den du är. Du är fantastisk, precis som du är!", skrev hon.

Kristin Kaspersen med sönerna Filip och Leon år 2010. Bildkälla: Stella Pictures.

År 2009 tog kärlekssagan mellan Kristin och Hans slut, och skilsmässan var ett faktum. Men separationerna ser inte Kristin som några bakslag. Tvärtom. 

≈≈Jag ser det som att vi hittade en bra lösning på ett problem. Jag tyckte faktiskt det var bra och positivt, för vi hade inte en fungerande relation. Därför har jag svårt att se det som motgångar, utan tvärtom ser jag det som någonting bra, har Kristin berättat i en intervju med Amelia.

Leon Kaspersen har inga pengar: "Det går så dåligt nu"

Kristin Kaspersen har en väldigt fin relation med sina söner, och nyligen följde både Leon och Filip med sin mamma när det vankades festligheter i Stockholm. Det var streamingjätten Max som anordnade ett party där bland andra Benjamin Ingrosso uppträdde.

Kristin Kaspersen med sönerna Leon och Filip. Bildkälla: Stella Pictures.

På röda mattan så passade tidningen Hänt på att intervjua bröderna Kaspersen, och Leon fick då frågan om hur hans ekonomi ser ut. Och ja, det ser inte bra ut.

Leons mamma Kristin Kaspersen fullkomligen badar i miljoner, och när hon gästade Nemo Hedéns podd Nemo möter en vän berättade hon om hur hon lyckades dra in många miljoner och göra sitt bästa år någonsin – mitt under coronapandemin.

– Under pandemin, när jag blev av med alla jobb, så gjorde jag mitt bästa år på femton år. För jag lyckades hitta andra vägar, berättade Kristin – som det året både skrev en bok och startade en podcast.

Men desto stramare ser det alltså ut för Leon. När han i intervjun med Hänt får skatta sin ekonomi på en skala mellan 1-5 så svarar Leon direkt "ett".

– Nej men det går så dåligt nu, jag ska inte ljuga, säger Leon till tidningen.

På frågan om vad han har för motivering till det så svarar Leon:

– Det är väl att man är sökande efter jobb. Det är på gränsen att jag har råd med Fanta, så det är ju…. Logiskt, säger Leon till Hänt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!