Toy Story 3 är den mest populära animerade filmen genom tiderna, i alla fall om man ser till hur mycket pengar filmen dragit in.
Toy Story 3 är den mest populära animerade filmen genom tiderna, i alla fall om man ser till hur mycket pengar filmen dragit in. - Foto: All Over Press

Toy Story 3 är störst

Toy Story 3 kniper åt sig platsen som den mest vinstdrivande animerade filmen någonsin.


Disney Pixars Toy Story 3 är den animerade film som har drivit in mest pengar genom tiderna.

Filmen har dragit in 920 miljoner dollar världen över sedan premiären i mitten av juni i år, vilket är ett rekord, skriver Coming Soon.

I ett uttalande i förra veckan sa Rich Ross, ordförande för The Walt Disney Studios:

"1995 introducerade Pixar-teamet oss alla för en cowboy, en astronaut och deras vänner som kom att bli några av de mest älskade karaktärerna i världen. Toy Story blev så framgångsrik tack vare det oerhört kreativa och innovativa Pixar-gänget, lett av John Lasseter och Ed Catmull, och våra otroliga marknadsförings- och distributionsteam världen över. I Toy Story 3 har regissören Lee Unkrich, producenten Darla Anderson och det otroliga teamet på Pixar gett publiken en film som fortsatte det rika historieberättandet och karaktärsskapandet som har blivit synonymt med varje Pixarfilm."

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!