Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Aniston och Stallone på biotoppen

- 24/08/2010, 18:47 -
1 av 3

Chris Pizzello/AP Photo/Scanpix

2 av 3

Karen Ballard/AP Photo/Lionsgate Entertainment/Scanpix

3 av 3

All Over Press

Sylvester Stallone och Jennifer Aniston slåss om topplaceringarna på den amerikanska tio-i-topp-listan.

På den amerikanska topplistan över helgens mest sedda filmer, räknat efter antal sålda biljetter från fredag till söndag, är det en tight match mellan gamla stofiler och heta nykomlingar. Toppar listan gör The Expandables med bland annat Sylvester Stallone, Jet Li och Dolph Lundgren i huvudrollerna. Actionrullen, som för andra veckan i rad toppar listan, har i helgen dragit in det inte helt blygsamma beloppet 16,5 miljoner, och totalt har biljetter sålts för 64,9 miljoner dollar.

Den film som närmast hotar grabbarna i topp är Twilight-parodin Vampires Suck, vilken beskrivs som "filmen av killen som inte orkar se fler vampyrrullar". Nykomligen har i helgen cashat in hela 12,2 miljoner dollar, och hamnar genom detta på en hedrande andraplats.

På åttonde plats återfinns Vänner-veteranen Jennifer Aniston med sin nya komedi The Switch. Filmen handlar om en 40-årig ogift kvinna som i sin önskan efter barn tillslut besöker en charmig man, tillika spermadonator. Sju år senare får hon dock reda på att hennes bästa, men något neurotiska, vän, spelad av Jason Bateman, gjort ett relativt avgörande byte av en burk med misstänkt innehåll. Filmen har i helgen kammat hem hela 8,1 miljoner dollar till kassan.