Bianca Meyer: Legalisera prostitution

- 11/12/2010, 10:04 -

Bianca Meyer tar skamgrepp på det här med sexualitet.

Jag är 22 år och tycker att sex har blivit osexigt. Vi påstår oss vara frigjorda men det är en lögn. Sex har bara utvecklats från att vara synd och skam till att agera statussymbol.

I feminismens anda ska kvinnor svina och knulla runt som män alltid har gjort. Vi blir förbannade över att män behandlat oss som sexdockor. Vi ska minsan också kunna bete oss på samma sätt, i rättvisans namn. Så kvinnorna imiterar männen. Och det kallas jämställdhet fast det är raka motsatsen. Det är en anpassning, och vi begår därigenom övergrepp på oss själva. Vem har sagt att det stereotypa manliga sexuella beteendet skulle vara ett föredöme?

Vem har sagt att män ens trivs med det själva?

Det är sent och man är hungrig. Drar med någon hem. Efteråt känner man sig tom och illamående. Som efter snabbmat. Vi tror att det är gamla inlärda manschauvinistiska värderingar som blossar upp inom oss. Att det är dessa som skapar obehaget. Kan det inte vara så enkelt att det bara är jäkligt onaturligt att ligga naken tätt intill någon på natten, för att på morgonen känna sig så främmande och anonym inför varandra, att en hejdåkram skulle kännas för närgånget.

Jag tycker vi ska legalisera prostitution. Allt annat är hyckleri. Vi prostituerar oss hela tiden mot ett outtalat löfte om närhet och ömhet som inte införlivas. Det är obetald prostitution.

Och när vi väl hittat någon att älska så infinner sig en annan typ av sexuell ångest. Bra och mycket sex är inte nog, det är bara ett baskrav för att hävda sig socialt som älskad och lyckad. Man måste ha spännande, "spårat" sex! Annars är man en trist Svensson. Det ska ohämmat delas med av sexuella äventyr. Beskrivas in i minsta blöta detalj. Det är ett sätt att visa att man är skön och fri. Jag uppfattar det bara som vulgärt och direkt osexigt.

Och vi insinuerar på fikan och förfesten att vi är bra i sängen. Det är inte ovanligt att det sägs rakt ut, helt ogenerat. Som om det var upp till oss och inte till vår partner att avgöra. Att vara bra i sängen innebär inget annat än att man är närvarande, uppmärksam, kärleksfull. Det kan vem som helst vara, med rätt sinnesstämning och partner.

Kanske är det lite svårare för den som fokuserar mer på sin egen prestation än sin partners njutning. Mer på att skryta om det egna sexlivet än själva sexet på tu man hand.

Med det här menar jag inte att vår tid är översexualiserad utan snarare avsexualiserad.