Måndag 5 Dec
Stockholm

Elin Kvist: Var fanns varningsklockorna?

. Foto: Emma Malmlöf/Nyheter24

KRÖNIKA. Om en makabert smaklös kväll.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Elin Kvist

Elin Kvist är nöjeschef på Nyheter24.

Hennes blogg hittar du här.

Klockan hade just passerat halv ett på natten, och fortfarande var timmarna till avslutat pass ett antal för många. Skavsårsplåstret hade vid det här laget satt sig ordentligt tillrätta på den plats där det gjorde mer skada än nytta, och måndagsexemplaret av den sponsrade tröjan skar ilsket in i halsen.

I rollen som värdinnor på ett av länets ökända dansställen skulle jag och min väninna servera Jägermeister-shots till huvudsakligen män, vars lössnus rann i episka floder längs tandraderna. Likt en påklädd lågbudgetversion av de kungliga kaffeflickorna, med ett ännu bevarat, men dock inom kort något befläckat, samvete.

Då detta jobb gjorde intåg i kalendern tycks synapserna ha tagit tjänstledigt, bokat in en välförtjänt spaweekend på Yasuragi, eller bara helt sonika lämnat landet. Kanske borde varningsklockorna ha klämtat redan då vi på förhand berövades information om aktuell plats och publik. Av förklarliga skäl.

Det var valborgsmässoafton, och jag hade kunnat ge min högra arm för att närvara på studenternas kollektiva vomeringsfest i Lunds stadspark. Men av någon ännu oförklarlig anledning tillbringades alltså denna gigantiska högtid på plats i skamlighetens palats.

På resan till brottsplatsen hade vår färdkost hunnit bli oaptitligt ofräsch, undertecknad blivit sparkad från posten som förvirrad kartläsare, och ett menlöst Per Gessle-gnolande dånat ur högtalarna. Vi kryssade fram mellan åkrar och gudsförgätna småbyar på de skånska slätterna, ständigt optimistiska om att inom kort finna det hopp som förlorats vid vår fjortonde felkörning.

Resan, som vi själva ansåg vara en smärre pärs, visade sig vara en västanvind mot det som väntade. Väl på plats avslöjades dansbandet Scotts som kvällens huvudattraktion, och publiken som flockats profilerades därefter. Det var en sällan skådad mängd tubsockor omsorgsfullt placerade i formlösa remsandaler, ett mindre Louvren av tribaltatueringar, och en uppsjö av truckerkepsar med detaljrika traktormotiv.

Det var grupper som i busslass skjutsats för att ta del av det gigantiska turnévidundret, och som tog vara på vårt fantastiska erbjudande. Köpte man som kund fyra shots så fick man nämligen en orange bandana. För tio en skranglig solstol.

Denna kväll slog utan tvekan samtliga historiska rekord i kollektiv värdighetsförlust.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.