Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sommarens filmtips

Val Kilmer gör ett inhopp i The Doors, en film du borde se i sommar.
1 av 3

Val Kilmer gör ett inhopp i The Doors, en film du borde se i sommar.

All Over Press

Matt Damon spelar huvudrollen i The Adjustment Bureau.
2 av 3

Matt Damon spelar huvudrollen i The Adjustment Bureau.

All Over Press

En dokumentärfilm om Formel 1-legendarne Ayrton Senna kommer också i sommar.
3 av 3

En dokumentärfilm om Formel 1-legendarne Ayrton Senna kommer också i sommar.

Gabriele/FLICKR

Nöje | 27/05/2011 17:18

Även om vi borde njuta av det fina vädret i sommar så har vi också en rad nya, fräscha, filmer att se fram emot. Här är tre filmer du borde hålla utkik efter!

The Doors

Detta är Oliver Stones episka porträtt om ett av historiens största rockband på 60-talet och bandets karismatiska, kontroversiella sångare och låtskrivare Jim Morrison, spelad av Val Kilmer.

The Doors gjorde musik som var rå, samtidigt poetisk, arg och förförisk. Jim Morrisons sensuella scennärvaro, laddad med kraft och energi, attraherade en ung publik och han blev en katalysator för en ny epok. The Doors musik väcker minnet av det turbulenta 60-talet och lyckas fortfarande samla nya fans och lyssnare bland yngre generationer. Detta är historien om The Doors, från Morrisons tid som filmstudent i Los Angeles till hans död i Paris 1971.

I sommar är det 40 år sedan Jim Morrison gick bort.

Släpps den 8 juni.

 

Senna

Senna är berättelsen om den brasilianske motorsportlegendaren Ayrton Senna, som av många anses vara tidernas främste förare. Filmen visar, med utgångspunkt i Sennas framgångsrika Formel 1-karriär, hans fysiska och själsliga resa både på och utanför banan samt hans strävan efter perfektion. Den skildrar hans förvandling från extremt begåvad nybörjare när han debuterade i Formel 1 1984, till legendar efter de tragiska händelserna i Imola 1994.

Det är den första dokumentären om legendarens liv.

Släpps den 20 juli.

 

Adjustment bureau

Kontrollerar vi vårt öde, eller styrs vi av osynliga makter? I thrillern "The Adjustment Bureau” spelar Matt Damon en man som får en skymt av den framtid som väntar och inser att han vill något helt annat.

Politikern David Norris (Damon) står inför en plats I USA:s senat, när han möter den vackra balettdansösen Elise Sellas (Emily Blunt) – en kvinna olik alla andra. Men samtidigt som han inser att han håller på att bli förälskad i henne, finns det andra som arbetar för att hålla dem isär.

Släpps den 27 juli.