Minns du världens bästa filmmusik?

Visst finns det någon film du har sett vars musik fått dig att springa till datorn och googla låtrader? Filmtipsets Katarina Lind listar filmer som, enligt henne, har den klart bästa musiken.


1. "Sucker Punch"
Remixes och fartfyllda låtar dominerar filmen igenom. Värd att se på bara för musikens skull.

 

2. "Kill Bill"
Nancy Sinatras låt "Bang Bang" är en av låtarna som spelas upp i denna guldrulle av herr Tarantino. 50-talslåtar blandade med lugn duellmusik à la Luis Bacalov. Icke att förglömma den visslande melodin av Bernard Herrmann.

 

3. "500 days of summer"
Filmen som innehåller band som The Smiths, The Temper Trap och Simon&Garfunkel;. Fina låtar som kompletterar en fin film.

 

4. "Death Proof"
Sensuella scener med en lapdance-dansande tjej i en bar, ackompanjerad av The Costers "Down in Mexico". Även Jack Nitzche och skön 60-talsmusik i form av "Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich" förekommer.

 

5. "Trainspotting"
Iggy Pop, David Bowie, Joy Divison och New Order är några som har lånat ut sina låtar till denna film med en ung Ewan McGregor i huvudrollen.

Senaste nytt

Statens konstråd köper Odells verk

1 timme sedan

Sopranos-stjärnan skaffade OnlyFans – räddade huset från Kronofogden på 5 minuter

2 timmar sedan
Den 51-åriga Sopranos-stjärnan Drea de Matteo har skaffat OnlyFans – och det har gjort att hon nu har lyckats rädda sitt hus från Kronofogden. I en ny intervju berättar Drea om det okonventionella beslutet – och att hennes 16-åriga dotter hjälper till att redigera de lättklädda bilderna som ska ut på OnlyFans.

Isabella Löwengrip fick chocknota – så mycket kostade kranvattnet

3 timmar sedan
Isabella Löwengrip och fästmannen Paul Sundvik har befunnit sig på skidresa i de schweiziska alperna. Att det är fantastiskt vackert är nog de flesta överens om – och kanske även att Schweiz är i dyraste laget. Det blev Isabella varse efter att ha fått in notan på en restaurang...

Hotell Romantik-paret har gjort slut – avslöjar nya kärleken

3 timmar sedan
Monica Sundberg och Tino Borg Teroni blev ett par efter säsong ett av "Hotell Romantik". Nu berättar Monica att de gått skilda vägar, och att hon har träffat en ny kärlek...

Kändisvännen greps på Riche med kokain: "Tänkte att det skulle bli kul"

3 timmar sedan
På medlemsklubben Noppes hade kändisvännen träffat på en bekant som gav honom en påse kokain. Någon timme senare greps han på innekrogen Riche. Nu döms mannen, som även är topp-vd på ett välkänt företag, till rekordhöga böter.

Trump måste sluta spela Sinéad O'Connors musik

idag 14:00
Den döda sångerskan Sinéad O'Connors dödsbo vill förbjuda den republikanske presidentkandidaten Donald Trump att spela hennes musik på sina politiska valmöten, uppger BBC.