Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Eddie Murphy i ny annorlunda roll

- 12/12/2011, 13:29 -

All over press

Eddie Murphy sadlar om och tar sig an en seriös roll, som före detta borgmästaren Marion Berry.

Den 50-åriga skådespelaren Eddie Murphy verkar vilja spräcka sin fasad som komediernas ansikte. Nu är nämligen skådespelaren och komikerns namn akutellt i diskussionen gällande filmen om Washingtons borgmästaren Marion Barry, uppger Collider. En snäppet mer allvarlig roll än vi är vana att se Murphy i.

Spike Lee regisserar

Filmen kommer att bli regisserad av Spike Lee, mannen bakom filmer som "Do the Right Thing", "Malcolm X" och "Inside Man". Filmen som ännu inte fått någon titel kommer att influeras av boken "Dream City" för att på så vis kunna skildra Barrys livshistoria. En berättelse om hur han blev den första aktivisten, som stred för mänskliga rättigheter, som blev borgmästare för en stor amerikansk stad.

Murphy har som bekant medverkat i filmer som "Beverly Hills Cop", "Coming to America", "The Nutty Professor", "Doctor Dolittle" och "I Spy".

Murphy blev nominerad till en Oscar för filmen "Dreamgirls".