Här är filmerna du inte får missa, som "Drive"...
1 av 4
Här är filmerna du inte får missa, som "Drive"... - Foto: All over press
"Super 8" är gjord av JJ Abrams.
2 av 4
"Super 8" är gjord av JJ Abrams. - Foto: Francois Duhamel/Scanpix
"Submarine" handlar om 15-årige Oliver Tate.
3 av 4
"Submarine" handlar om 15-årige Oliver Tate. - Foto: All Over Press
I "Martha Marcy Mae Marlene" ser vi Elizabeth Olsen.
4 av 4
I "Martha Marcy Mae Marlene" ser vi Elizabeth Olsen. - Foto: Photo by Jody Lee Lipes/All Over Press

LISTA: Guldkornen från förra året

Filmtipsets Katarna Lind listar sina filmfavoriter från det gångna året.


Här filmerna du ska köpa eller hyra för att inte missa de bästa rullarna från 2011. Klicka på länkarna nedan för att kolla på alla trailers!

5. Martha Marcy Mae Marlene

En obehaglig och naken film, med en makalös Elizabeth Olsen i huvudrollen. Denna film, som skildrar livet i en sekt och livet efter, är nästintill felfri och lämnar tittaren med känslan av att vilja ha mer från den nyblivna regissören Sean Durkin.

4. Submarine

Mysig och väldigt egen film. 15-årige Oliver Tate försöker återförena sina föräldrar och förlora sin oskuld, samtidigt som han är kär i i den mystiska Jordana. Duktiga skådespelare, fin miljö och bra dialoger präglar denna film.

3. Super 8

JJ Abrams regisserar denna film som handlar om hur något oidentiferbart attackerar en liten amerikansk stad. Med bra skådespelare, otroliga effekter och bibehållandet av 70-talskänslan är detta en klar favorit från det föregående året.

2. Attack the Block

Filmen blev inte så uppmärksammad här i Sverige som den borde blivit. Denna film utspelar sig i ett område i södra England, där vi följer ett gäng bråkiga ungdomar som tampas med främmande aliens. Komedi och sci-fi i ett blir en film som generar många skratt.

1. Drive

Precis som så många andra föll jag för Ryan Goslings perfekta rollprestation som den fåordiga och livsfarliga Driver. Tillsammans med musiken, de snabba och självsäkra bilscenerna blir detta en av 2011:s absolut bästa filmer.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!