Michael Fassbender och Steve McQueen.
1 av 3
Michael Fassbender och Steve McQueen. - Foto: AP Photo/Jonathan Short/Scanpix
Regissören Steve McQueen skyller på USAs rädsla för sex för att Fassbender inte blev nominerad för en Oscar.
2 av 3
Regissören Steve McQueen skyller på USAs rädsla för sex för att Fassbender inte blev nominerad för en Oscar. - Foto: AP Photo/Matt Sayles/Scanpix
Michael Fassbender har blivit hyllad och prisad för sin roll som Brandon Sullivan i filmen "Shame".
3 av 3
Michael Fassbender har blivit hyllad och prisad för sin roll som Brandon Sullivan i filmen "Shame". - Foto: All Over Press

Fassbender utan Oscarsnominering - McQueen skyller på rädsla för sex

I regissören Steve McQueens senaste film "Shame" får vi se Michael Fassbender porträttera en sexmissbrukare - något regissören tror är anledningen till att Fassbender inte fick någon Oscarsnominering.


I filmen "Shame" följer vi Brandon Sullivan, en framgångsrik och vanlig man, men som även är en missbrukare av sex. Brandon spelas av brittiska skådespelaren Michael Fassbender, som blivit hyllad av kritiker för sin roll i filmen.

Men när de nominerade för årets Oscarsgala blev presenterade - fanns inte Fassbenders namn med bland de nominerade för bästa manliga huvudroll.

"Rädda för sex"

Nu påstår regissören av filmen, Steve McQueen, att det är USAs rädsla för sex som bär ansvaret för att Fassbender inte blivit nominerad för en Oscar i år.

- I USA är de för rädda för sex, det är därför han inte blev nominerad. Om du tittar på kategorin över "bästa skådespelare" så säger man: "Michael Fassbender är inte med på listan?" Men det är så det är, det är ett amerikanskt pris, låt de få det, sade McQeen i en intervjvu med Press Association.

Fassbender själv har inte gjort något uttalande ännu, men sade till the Hollywood Reporter tidigare angående Oscarsnomineringar att det "bara skulle vara en bonus" om han blev nominerad.

Prisad på annat håll

Skådespelaren har tagit emot Volpi Cup-priset, under Venice Film Festival, och British Independent Film priset i ifjol samt blivit nominerad för BAFTA i år.

 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!