En av skådespelerskans bästa roller är som redaktionschefen Miranda Priestly i "Djävuel bär Prada".
1 av 2
En av skådespelerskans bästa roller är som redaktionschefen Miranda Priestly i "Djävuel bär Prada". - Foto: AP Photo/20th Century Fox, Barry Wetche/Scanpix
Även som kocken Julia Child briljerar skådespelerskan.
2 av 2
Även som kocken Julia Child briljerar skådespelerskan. - Foto: AP Photo/Columbia Pictures/Sony, Jonathan Wen/Scanpix

LISTA: Det bästa av Oscarsvinnaren Meryl Streep

Under det här årets Oscarsgala fick Meryl Streep sin tredje Oscar. Filmtipsets Katarina Lind listar därför skådespelerskans prestationer som varit det lilla extra.


Är du nyfiken på fler filmer som Meryl Streeps spelat i? Filmtipsets Katarina Lind listar skådespelerskans starkaste roller. Klicka på respektive filmtitel för att komma till trailern.

5."Julie och Julia" - Precis som hon lyckades träffa exakt rätt som Margaret Thatcher lyckades Streep  på ett felfritt sätt spela Julia Child. Kocken och kokboksförfattaren med den egna och speciella personligheten. Hon undviker att överdriva Childs personlighet samtidigt som hon ändå lyckas göra rollen till sin egen.

4. "Kramer mot Kramer" - Streep spelar exfrun till Dustin Hoffmans karaktär. Vi får följa båda skådespelarnas kamp för att få ensam vårdnad om deras gemensamma son. Även i denna film lyser stjärnan starkt, tillräckligt starkt för att ge henne en Oscar.

3. "Djävulen bär Prada" - I den här filmen lyckas skådespelerskan perfekt med att portättera en hård och känslokall modechef a lá Anna Wintour. Utan tvekan en annorlunda roll för skådespelerskan, där hon förpestar livet för sina anställda - men utan tvekan en roll hon klarat galant.

2. "Mitt Afrika" - I den här filmen spelar hon den danska baronessan som äger ett plantage i Afrika. Där inleder hon en kärleksaffär med den "otämjde" mannen Denys (Robert Redford). En riktig klassiker och en av stjärnans bästa prestationer.

1. "Sophies val" - Utan tvekan skådespelerskans bästa roll som skapar starka känslor hos tittaren. Hon spelar den polska kvinnan Sophie som överlevt Förintelsen och som nu bor tillsammans med Nathan (Kevin Kline) i New York. Vi får se hur de lär känna grannen Stingo och hur deras relation börjar knaka då det förflutna kommer ikapp dem.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

1 timme sedan

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

2 timmar sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

3 timmar sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

3 timmar sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

idag 07:58
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.