Inspelningarna av "En midsommarnatsdröm" planeras starta i slutet av sommaren.
1 av 2
Inspelningarna av "En midsommarnatsdröm" planeras starta i slutet av sommaren. - Foto: Stella Pictures
Exakt vilka av Håkans låtfigurer som ska vara med framgår inte.
2 av 2
Exakt vilka av Håkans låtfigurer som ska vara med framgår inte. - Foto: Stella Pictures

Kom igen Lena, nu ska du bli filmstjärna

Håkan Hellströms låtfigurer hamnar på vita duken i filmen "En midsommarnatts dröm".


Göteborgspopparen Håkan Hellström, 38, strösslar många namn i sina låtar och nu ska några av figurerna gestaltas i filmen "En midsommarnattsdröm". Titeln är tagen från en av stjärnans singlar och bygger på några av de personer som han sjunger om. Inspelningarna är planerade att börja i slutet av sommaren och manusförfattaren Cilla Jackert har höga förväntningar på projektet:

– Håkan ger och skapar så mycket känslor. Han kan faktiskt helt ändra ens stämningsläge bara med en låt. Dessutom så består ju många av hans låtar av små scener, som är lätta att bygga vidare kring, säger hon till DN.

"Mitt manus är en tolkning"

Bakom sig har Cilla bland annat produktionsbolaget Acne Film – och popstjärnan själv:

– Han är enormt lätt att ha att göra med och har väldigt tydliga idéer och är väldigt engagerad. Jag skriver inte riktigt som han gör, men hans texter kommer tillbaka i dialogen till exempel. Han har ju skrivit så mycket, det finns verkligen en brunn att ösa ur. Mitt manus är en tolkning så klart, och andra skulle kanske tolka hans texter på annat sätt, men än så länge är han nöjd med den väg jag har valt, säger hon.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!