Inbjudan till en filmpremiär lämnar en obehaglig eftersmak.
1 av 3
Inbjudan till en filmpremiär lämnar en obehaglig eftersmak. - Foto: Stella Pictures, Lalehs Instagram. Bilden är ett montage.
Laleh Pourkarim.
2 av 3
Laleh Pourkarim. - Foto: FameFlynet Sweden / FameFlynet Sweden
Här uppträder hon på "Allsång på skansen".
3 av 3
Här uppträder hon på "Allsång på skansen". - Foto: Robert Eklund / Stella Pictures

Laleh om inbjudan till filmpremiären: Som att skicka ett falskt cancerbesked

I veckan fick Laleh ett brev där det stod att hon blivit utvisad ur landet. Men i själva verket var det bara en inbjudan.


Är du nyfiken på sångerskan?

Hon har flytt från Iran, haft en skådespelarkarriär och deltagit i succéprogrammet "Så mycket bättre".

Läs berättelsen om Laleh Pourkarim.

Laleh Pourkarim, 31, postade en bild på inbjudan på sin Instagram tillsammans medbildtexten:

Inbjudan till #gbgfilmfestival väcker obehagliga minnen. Jag förstår de goda avsikterna verkligen och att man får tåla lite för en god sak, men det är lite som att skicka ett falskt cancerbesked till en som redan haft cancer, skriver hon.

Ville väcka debatt

Menenligt regissören Naures Sagers så var det inte menat som enförolämpning utan inbjudan till filmen ”I am Reva” somföreställde ett utvisningsbesked skulle vara ett sätt att skapadebatt:

– Viskickar ut de här utvisningsbesluten för att väcka liv i debattenoch ge folk en tankeställare. Vi har skickat till en så varieradskara människor som möjligt för att få en bredare diskussion,säger han till Sveriges radio.

Baraför att man ligger under paraplyet konst och kultur så kan man integöra vad man vill

Detär inte bara Laleh som tar illa upp av inbjudan. Migrationsverketspresschef Fredrik Bengtsson kommer att ta upp saken med sin rättschefoch han har uttalat sig om saken:

– Detär fullständigt oacceptabelt...Bara för att man ligger underparaplyet konst och kultur så finns ju ändå en radförhållningsregler som man ska hålla sig inom... Jag kommer att lyfta frågan med vår rättschef i morgon, säger han till Aftonbladet. 

Laleh "Some die young"


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Laleh på Azalea