Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

10 tecken på att du har dåligt självförtroende

1 av 1

Nöje | 15/03/2014 11:23

Har du vårt för att ta åt dig av komplimanger, hatar kameror och lider av spegelfobi? Nyheter24 listar 10 tecken på att du har dåligt självförtroende.

1. Sist du gick förbi en spegel var din första tanke "Men vad är det för en vidrig tavla?"

2. Någon taggar dig i tio bilder på Facebook. Du har en färdig mall som du copy pastar som lyder "Snälla radera alla bilder på mig jag är så ful".

3. När du stänger av teven och råkar på syn på din spegling i skärmen funderar du på om du verkligen stängt av din monsterfilm eller om den fortfarande är på.

4. Tittar någon på dig och säger "Jag tycker om dig" är din första tanke alltid "Hur kan man tycka om mig egentligen?". 

5. Om någon på tunnelbanan tittar på dig och ler vänder du dig alltid om och kollar om den tittat på någon bakom dig. 

6. Tar någon fram en kamera slänger du dig likt en fotbollsmålvakt som ska rädda en boll som är på väg mot hörnan.

7. Ger någon dig en komplimang svarar du aldrig "tack" utan kommer alltid med någon slags förklaring om att personens iakttager inte stämmer. 

8. Någon säger "Gud vad fin klänning!" och du svarar "Jaså den här gamla H&M-trasan. Ja jag är ju så fet så jag inte kommer i mina andra kläder längre". 

9. Din partner sedan fyra år tillbaka skriver "Jag älskar dig sötnos". Ditt svar: "Har du skickat fel???"

10. Om någon säger "Gud vad snygg du är i dag, men oj, du har någonting i håret" är hårkommentaren det enda du minns av meningen.