Lista - Nyheter, artiklar, reportage och video

Vad är en lista?


En lista är en samling av element som är ordnade på ett specifikt sätt. 


Vad kan man använda en lista till?


Listor används ofta för att organisera information och göra den lättare att läsa och förstå. Det finns olika typer av listor, till exempel numrerade listor där varje element är numrerat i en viss ordning, eller punktlistor där varje element är markerat med en punkt eller annan symbol.


Listor kan användas för att skapa struktur i en text eller för att visa en serie av händelser eller steg i en process. De kan också användas för att jämföra olika alternativ eller för att visa en hierarki av information. Listor är vanliga i många olika sammanhang, från att skriva en inköpslista till att skapa en presentation eller rapport.


Hur skapar man en bra lista?


För att skapa en lista kan du använda olika verktyg, beroende på vilken typ av lista du vill skapa. I många textredigeringsprogram finns det en funktion för att skapa numrerade eller punktlistor, och det finns också specialiserade verktyg för att skapa mer avancerade listor. 

När du skapar en lista är det viktigt att tänka på hur du vill ordna elementen och vilken typ av information du vill visa, så att listan blir lätt att läsa och förstå.

Läs våra listor nedan!

10 Nov, 18:51
Sedan 2018 har antalet vräkningar i Sverige ökat med 25 procent. En kommun har toppat listorna i tre år i rad.
10 Okt, 11:49
Letar du efter ett gammeldags hundnamn till din hund? Då har du kommit helt rätt. Här är 50 charmiga hundnamn att döpa din hundvalp till.
10 Okt, 11:37
Letar du efter ett fint namn till din son? Då har du kommit rätt. Här är 50 gamla pojknamn från 1800-talet som borde bli populära igen.
5 Okt, 14:25
En nyttig efterrätt är perfekt efter middagen. Men vilken efterrätt ska man äta egentligen? Här är tio unika och nyttiga tips.
5 Okt, 10:58
Att äta en nyttig frukost är viktigt för att få en bra start på dagen. Här är tio nyttiga frukostar som håller dig pigg hela dagen.
28 Sep, 11:37
Har du svårt att komma på ett namn till din lilla tax? Då har du kommit helt rätt. Här är 20 charmiga hundnamn som passar rasen perfekt.
27 Sep, 15:48
Att leka på halloween är ett bra sätt att fira den kusliga högtiden. Nyheter24 ger dig tio roliga halloween-lekar att testa på halloween.
26 Sep, 15:15
Letar du efter ett namn till din lilla bulldogg? Då har du kommit rätt. Här är 20 charmiga hundnamn som passar perfekt till en bulldogg.
26 Sep, 14:07
De flesta hundar kan lukta illa ibland – men vissa raser luktar illa oftare än andra. Här är de fem hundraser som luktar illa allra oftast.
26 Sep, 11:08
Att välja roliga lekar som passar alla inför en babyshower kan vara lite klurigt. Här är 100 lekar som passar perfekt på babyshowern.
22 Sep, 16:59
Att hitta ett fint namn på din son kan vara utmanande. Här är 50 charmiga pojknamn som alla börjar på D att inspireras av.
22 Sep, 16:10
Att lämna hunden ensam för länge är aldrig bra, men vissa raser hanterar det bättre än andra. Här är hundraserna som hanterar det sämst.
22 Sep, 15:43
Om du letar efter ett namn på din papillonvalp har du kommit helt rätt. Här är 20 fina hundnamn som passar rasen perfekt.
22 Sep, 14:01
Babyshowers har blivit allt mer populära i Sverige. Nyheter24 ger dig en komplett guide på allt du behöver veta om babyshowers.
22 Sep, 11:31
Letar du efter ett charmigt hundnamn till din rottweiler? Då har du kommit rätt. Här är 20 hundnamn som passar rasen perfekt.
22 Sep, 10:46
Letar du efter ett unikt flicknamn till din dotter? Då har du kommit rätt. Här är 50 ovanliga flicknamn du förmodligen inte hört förut.
21 Sep, 13:58
Letar du efter ett ovanligt och unikt pojknamn till din lilla son? Då har du kommit helt rätt. Här är 50 fina pojknamn att inspireras av.
19 Sep, 11:22
Letar du efter ett namn till din boxervalp? Då har du kommit rätt. Här är 20 fina hundnamn som passar perfekt till en boxer.
19 Sep, 10:50
De flesta hundar kan dregla då och då – men vissa raser gör det mer än andra. Här är de sju hundraser som dreglar allra mest.
18 Sep, 15:43
De flesta hundar tigger efter mat ibland – men vissa hundraser gör det mer än andra. Här är de fem hundraser som gör det allra mest.
1 2 3 4 ... 47