Söndag 1 Aug
Stockholm

Han är hjärnan bakom "Tattoos of instagram"

Kevin Bergendahl ligger bakom succésidan tattoos of instagram.
1 av 17
Kevin Bergendahl ligger bakom succésidan tattoos of instagram. Foto:
Kevin är bara 19 år men har redan lanserat ett eget klädmärke och startat ett populärt instagramkonto.
2 av 17
Kevin är bara 19 år men har redan lanserat ett eget klädmärke och startat ett populärt instagramkonto. Foto:
Instagramkontot har över 1,3 miljoner följare och fungerar som tatuerings-inspiration.
3 av 17
Instagramkontot har över 1,3 miljoner följare och fungerar som tatuerings-inspiration. Foto:
Där lägger han bland annat up bilder på tatuerade vänner.
4 av 17
Där lägger han bland annat up bilder på tatuerade vänner. Foto:
Och inspirationsbilder i allmänhet.
5 av 17
Och inspirationsbilder i allmänhet. Foto:
– Stördaste jag sett men samtidigt häftigaste är den tatuerade "Zombie Boy" eller Rick Genest som han heter. Han är tatuerad som ett skelett och det är verkligen extremt realistiskt, berättar Kevin.
6 av 17
– Stördaste jag sett men samtidigt häftigaste är den tatuerade "Zombie Boy" eller Rick Genest som han heter. Han är tatuerad som ett skelett och det är verkligen extremt realistiskt, berättar Kevin. Foto:
Billy Huxley är den kändis som enligt Kevin har snyggast tatueringar.
7 av 17
Billy Huxley är den kändis som enligt Kevin har snyggast tatueringar. Foto:
– Det beror helt på tjejen vad hon passar i för tatueringar, alla passar inte med mycket, men Cleo Wattenström tycker jag har snygga tatueringar, säger han.
8 av 17
– Det beror helt på tjejen vad hon passar i för tatueringar, alla passar inte med mycket, men Cleo Wattenström tycker jag har snygga tatueringar, säger han. Foto:
En vithaj på fingret.
9 av 17
En vithaj på fingret. Foto:
– Intresset för tatueringar började genom min pappa som är tatuerare och växte fram mer och mer när kompisar började tatuera sig, säger han.
10 av 17
– Intresset för tatueringar började genom min pappa som är tatuerare och växte fram mer och mer när kompisar började tatuera sig, säger han. Foto:
Kevin själv gjorde sin första tatuering när han var 17 år (ej den som visas på bilden).
11 av 17
Kevin själv gjorde sin första tatuering när han var 17 år (ej den som visas på bilden). Foto:
– För att förr var det bara kriminella och sjömän som tatuerade sig, det var även vanligt att man tatuerade sig i fängelset, så det fanns många fördomar mot personer med tatueringar, berättar han för Nyheter24.
12 av 17
– För att förr var det bara kriminella och sjömän som tatuerade sig, det var även vanligt att man tatuerade sig i fängelset, så det fanns många fördomar mot personer med tatueringar, berättar han för Nyheter24. Foto:
– Nu för tiden tror jag det börjar bli mer och mer accepterat i samhället. Men sen så tror jag folk fortfarande är emot tatueringar som är på synliga ställen som händer och hals/ansikte, eftersom att det är så pass extremt.
13 av 17
– Nu för tiden tror jag det börjar bli mer och mer accepterat i samhället. Men sen så tror jag folk fortfarande är emot tatueringar som är på synliga ställen som händer och hals/ansikte, eftersom att det är så pass extremt. Foto:
– Tatueringar för mig är ett stort intresse och jag kommer garanterat att göra fler tatueringar i framtiden, berättar han.
14 av 17
– Tatueringar för mig är ett stort intresse och jag kommer garanterat att göra fler tatueringar i framtiden, berättar han. Foto:
En av Kevin drömmar är att hans klädmärke, Concrete Humanity ska bli världskänt och spridas internationellt.
15 av 17
En av Kevin drömmar är att hans klädmärke, Concrete Humanity ska bli världskänt och spridas internationellt. Foto:
Hemsidan hittar man på adressen: www.concretehumanity.com
16 av 17
Hemsidan hittar man på adressen: www.concretehumanity.com. Foto:
Besök Kevins Instagramkonto "tattos_of_instagram" och finn inspiration till nya tatueringar.
17 av 17
Besök Kevins Instagramkonto "tattos_of_instagram" och finn inspiration till nya tatueringar. Foto:

Kevin Bergendahl är bara 19 år gammal men driver redan ett eget klädmärke samt en av Instagrams största inspirationssidor för tatueringar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Några snabba:

Sista tatueringen du gör innan du dör? En old school tatuering!

Har du något motto? Kvalitet före kvantitet

Om du var ett djur vad skulle du vara? Lejon

Favoritfilm? Scarface

Har du tatuerat dig på fyllan? Ja

Ett tatueringsmotiv ingen bör göra? Något som jag iallafall inte skulle göra är tribaler, finns så mycket roligare man kan göra.

Följ Kevin

Här kan du följa kontot Tattoos_of_instagram.

Här kan du besöka hans hemsida Concrete Humanity .

Kevin Bergendahl är 19 år gammal och bor i Södertälje. Trots sin ringa ålder driver Kevin i dag ett eget klädmärke samt Instagramkontot "Tattoos_of_instagram". Kontot har i dag över 1,3 miljoner följare. 

– Intresset för tatueringar började genom min pappa som är tatuerare och växte fram mer och mer när kompisar började tatuera sig. Jag gjorde själv min första tatuering när jag var 17 år, berättar han för Nyheter24.

Vilken tatuering är du mest stolt över?

– En tatuering som jag har på ryggen, det är en symbol för min familj.

Vi trender ser du? vad är på väg bort?

– Trender just nu är väl texter/citat och romerska siffror. Väldigt många tatuerade in stjärnor för något år sen, känns som att det är påväg bort trendmässigt.

Vad är do's and donts i tatueringsväg?

– Do's: något tidlöst, familjerelaterat eller liknande som du aldrig kommer att ångra. Don'ts: Sin partners namn.

Vem har snyggast tatueringar (gärna en kändis)?

Billy Huxley.

Svenskarna är några av världens mest tatuerade människor, varför tror du att det är så?

– Jag tror det är så eftersom att vi svenskar är trendsättande och väldigt kreativa. Vi hänger med i tiden, tar till oss och utvecklar nya saker snabbt, som till exempel tatueringskonsten. Sverige är ett brett land och vi är väldigt bra på många saker - kolla bara på Alexander Gustavsson, Aviici, Zlatan och så vidare som sätter Sverige på världskartan. Jag tror också att tatueringar har blivit mer accepterat i det svenska samhället.

Vad är tatueringar för dig?

– Tatueringar för mig är ett stort intresse och jag kommer garanterat att göra fler tatueringar i framtiden. Jag kan även själv tatuera och tatuerade en kompis första gången när jag var 16 år.

Vad är det stördaste du sett i tatueringsväg?

– Stördaste jag sett men samtidigt häftigaste är den tatuerade "Zombie Boy" eller Rick Genest som han heter. Han är tatuerad som ett skelett och det är verkligen extremt realistiskt.

Varför tror du vissa är emot tatueringar?

– För att förr var det bara kriminella och sjömän som tatuerade sig, det var även vanligt att man tatuerade sig i fängelset, så det fanns många fördomar mot personer med tatueringar, säger han och fortsätter:

– Nu för tiden tror jag det börjar bli mer och mer accepterat i samhället. Men sen så tror jag folk fortfarande är emot tatueringar som är på synliga ställen som händer och hals/ansikte, eftersom att det är så pass extremt.

Vad gillar du annars? Vad gör du på din lediga tid?

– Jag jobbar just nu för fullt med mitt egna klädmärke som är nystartat, Concrete Humanity heter det och vi har precis släppt våran kollektion till tjejer! På min lediga tid utöver det tränar jag och umgås med vänner och familj.

Vad/vart är de snyggaste tatueringarna på en tjej enligt dig?

– Det beror helt på tjejen, alla passar inte med mycket tatueringar, men Cleo Wattenström tycker jag har snygga tatueringar.

Du har väldigt många följare på Instagram. Varför tror du att du blivit så populär?

– Jag tror jag blivit så populär eftersom mitt konto är ett inspirationskonto och handlar om tatueringar. Tatueringar har blivit väldigt stort på senaste tiden, speciellt på Instagram och jag försöker hela tiden hålla hög kvalitét på bilderna jag lägger upp.

Vad är din dröm/framtidsvision?

Min dröm är att öppna en klädbutik med min partner i New York. En framtidsvision jag strävar efter är att Concrete Humanity ska bli världskänt och spridas internationellt.

Vad gör du i sommar?

– Jag ska försöka njuta så mycket som möjligt av den lilla sommaren vi har och kanske åka på någon resa utomlands, samtidigt som jag kommer jobba väldigt mycket!

Kommentera
Kopiera länk
Dela