Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Modellen efter Photoshopskandalen: Jag är inte en storlek 32

1 av 2

2 av 2

Nöje | 28/08/2014 11:54

Modellen gick till attack mot företaget som retuscherade henne smalare.

Den australiska modellen Meaghan Kausman gjorde reklam för företaget "Fella Swim" som säljer badkläder. Bilderna är tagna under vatten där Meaghan syns posera i företagets badkläder.

Modellen och fotografen var nöjd med sin plåtning och ansåg att bilderna blev perfekta för kampanjen. Men det tyckte tydligen inte företaget.

Retuscherade henne smalare

Bilderna blev nämligen inte som modellen tänkt sig. När hon såg de färdiga bilderna upptäckte hon att hennes kropp var annorlunda. Mage och midja var smalare, lår och höfter tunnare och även hennes vader var tillslipade. 

– Jag är en storlek 36 inte en storlek 32. Jag vägrar att stå och titta på medan ett företag går ut med signalerna att "smalare är bättre". Alla kvinnor är vackra och vi kommer i olika former och storlekar. Denna industri är galen!!!, skrev modellen på sin Instagram samtidigt som hon visar upp den oretuscherade versionen.

Dessutom är Meaghans far, Rick Kausman, en av Australiens mest omtalade förespråkare mot bantning och kroppskultur. Han ställde sig direkt bakom sin dotter och skrev ut på sin facebooksida att "det är ett väldigt allvarligt problem när någon retuscherar dig smalare mot din vilja".

Detta skrev Meaghan Kausman på sin Instagram.