Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tar du nakenbilder med din telefon? Då bör du läsa det här

1 av 2

Tips till dig som tar lättklädda bilder.
2 av 2

Tips till dig som tar lättklädda bilder.

Nöje | 01/09/2014 12:14

Ska du ta lättklädda bilder för eget bruk? Fall då inte i dessa fällor.

1. Ha inte med ditt huvud

Vill du verkligen vara safe när det kommer till nakenbilder så är huvudet A och O. Har du inte med ditt huvud finns det ingen som kan bevisa att det är du på bilden. Självklart vet vissa hur din kropp ser ut men som sagt – det skulle lika gärna kunna vara någon annan.


2. Välj väl

Välj med omsorg vilka du faktiskt skickar dina nakenbilder till. Krogragget du träffat sisådär tre-fyra gånger bör inte ha bilder på dig där du står med rumpan bar och suger på en klubba. Fortsätter ni inte att träffa varandra är det inte så att personen i fråga kommer att "radera" bilderna – trots att hen "lovar och svär".


3. Det blottade könsorganet

Definitionen av en 100-procentig nakenbild är att du har med ditt könsorgan. Att som tjej stå topless eller som kille visa rumpan är inte direkt någon stor grej 2016. Men med ett blottat underliv förvandlas bilden direkt till en extremt personlig sak som andra annars aldrig hade fått se.


4. Snapchatfällan

Att skicka nakenbilder via Snapchat är inte ett dugg säkrare än att skicka en vanlig bild. Det är ju bara att skärmdumpa?


5. Håll koll på din telefon

Har du en mobil sprängfylld med nakenbilder? För guds skull – tappa inte bort den. Nog för att det finns hackare som kan ta sig in i mobilen trots att den inte är ute på vift, men att hålla koll på sin telefon minskar drastiskt oddsen för att det ska läcka ut nakenbilder på dig.


6. Keep it classy

Om du nu envisas med att ta nakenbilder med din lur – ta bilder du kan leva med om de kommer ut.

Läcker dina privata nakenbilder ut är det så klart jobbigt i sig. Men att de även visar dig sitta och sära på benen med dålig hy, fett hår, nyvaken med ett finger i fiffin gör ju verkligen inte saken bättre. Ska du göra någonting – gör det bra. Ska du ta nakenbilder, ta bilder där du ser fräsch ut. Bra ljus, rätt vinkel och så vidare.


7. Om olyckan är framme

Det finns många där ute som tvingats uppleva känslan av att hitta sig själv på nätet, utblottad och naken, på bilder som egentligen inte skulle kommit ut. Men på riktigt – vem bryr sig?

Du är inte sjuk, du har inte gjort någon illa – du är naken, precis som alla andra är under sina kläder. Och det är ju inte så att alla kommer att ägna resten av sina liv åt att studera bilderna på dig dig 24-7? Snart är du gårdagens nyheter och din rumpa faller in i intet. Ta det med en klackspark och gå vidare.

Men kom ihåg: Det största felet sitter hos idioterna som väljer att sprida bilderna. Tyvärr så förekommer de.