Onsdag 28 Sep
Stockholm

5 tillfällen då det är helt okej att ljuga

1 av 7
2 av 7
3 av 7
4 av 7
5 av 7
6 av 7
7 av 7

Nej, självklart ska man inte ljuga – men ibland är det ingenting annat än nödvändigt. Nyheter24:s Gabriella Bark listar fem tillfällen då det är helt okej att ljuga.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1. "Det kommer att lösa sig"

Din polare har satt sig ordentligt i skiten. Vi pratar inte småproblem utan vi snackar skulder till motorcykelgäng, haft en affär med bästa polarens flickvän i flera år, åkt dit för grovt skattebrott-allvarligt. När personen i fråga tappat allt hopp och all gnista i ögonen, ja då finns det ju faktiskt bara en sak att säga: 

– Det kommer att lösa sig...

Sanningen: Nej det kommer det inte.

2. Har jag gått upp i vikt? 

Din polare har muterats till en fladdrig flodhäst under utbytesåret i USA. Efter hemkomsten tittar han/hon på dig med allvarliga ögon och frågar:

– Syns det att jag gått upp i vikt?

För det första: Om du ser på vågen att du gått upp över tio pannor kanske det inte kommer som någon chock att det faktiskt syns på dig också? Men ja, finns ju bara ett svar här också:

– Nej det gör det inte, det är nog bara du som tänker på det.

Sanningen: Jag kände knappt igen dig på flygplatsen bakom alla dubbelhakor. 

3. Det här med osmakliga kläder

Du öppnar dörren inför en utgång och möts av din polare i en rosa fjäderboa, en gardinliknande klänning och en orange baskerliknande sak. I 0.3 sekunder hinner du tro att det är ett skämt innan din vän oblygt kliver in och börjar prata om vädret. Efter en liten stund tittar personen på dig och frågar:

– Kan jag ha på mig det här?

Ditt svar: Ja men guuud! Du har aldrig varit så het. Jag vet någon som kommer att få raggadish i kväll!

Sanningen: Ja om det var tema "fulast på krogen" så kan du absolut köra på Hemtex värsta tyger. Efter första drinken kommer jag att "tappa bort dig".

4. Din polares ex har hittat en ny

Din polare har nyligen blivit dumpad. Det var inget vanligt break up utan mer som Hiroshima under tidiga augusti 1945. Och inte nog med det – nu har din polares ex hittat en ny flamma – som ser ut som Brad Pitt/Megan Fox. När din vän med rödgråtna ögon vänder upp iPhoneskärmen, föreställandes den nyes vackra ansikte – då finns det bara ett att göra.

– Pff! Ser ut som en iller med bananhaka. Du är 100 gånger snyggare!

Sanningen: Inte ens om du genomgick 1 000 plastikoperationer skulle du se ut sådär. 

5. När den intensiva vännen vill hänga

Alla har vi den här intensiva vännen som vill umgås JÄMT. De gånger du varit ärlig i ditt sätt att tacka nej har det slutat med att du övertalats. Så det är bara att ljuga på. Lördagen är kommen, din kompis är sugen på umgänge och frågar dig glatt om ni ska ses.

– Jag har varit sjuk hela veckan, ligger nu och kan knappt andas. Men vi kan ta det en annan gång.

Sanningen: Jag är ledsen men min pyjamas, Sons Of Anarchy och min katt smulan är tyvärr ett betydligt roligare sällskap än vad du är. Och ja, detta är svaret du kommer att få nästa gång också. 

Har du använt ovanstående lögner?
Tack för din röst!
Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.