1 av 7
2 av 7
3 av 7
4 av 7
5 av 7
6 av 7
7 av 7

5 tillfällen då det är helt okej att ljuga

Nej, självklart ska man inte ljuga – men ibland är det ingenting annat än nödvändigt. Nyheter24:s Gabriella Bark listar fem tillfällen då det är helt okej att ljuga.


1. "Det kommer att lösa sig"

Din polare har satt sig ordentligt i skiten. Vi pratar inte småproblem utan vi snackar skulder till motorcykelgäng, haft en affär med bästa polarens flickvän i flera år, åkt dit för grovt skattebrott-allvarligt. När personen i fråga tappat allt hopp och all gnista i ögonen, ja då finns det ju faktiskt bara en sak att säga: 

– Det kommer att lösa sig...

Sanningen: Nej det kommer det inte.

2. Har jag gått upp i vikt? 

Din polare har muterats till en fladdrig flodhäst under utbytesåret i USA. Efter hemkomsten tittar han/hon på dig med allvarliga ögon och frågar:

– Syns det att jag gått upp i vikt?

För det första: Om du ser på vågen att du gått upp över tio pannor kanske det inte kommer som någon chock att det faktiskt syns på dig också? Men ja, finns ju bara ett svar här också:

– Nej det gör det inte, det är nog bara du som tänker på det.

Sanningen: Jag kände knappt igen dig på flygplatsen bakom alla dubbelhakor. 

3. Det här med osmakliga kläder

Du öppnar dörren inför en utgång och möts av din polare i en rosa fjäderboa, en gardinliknande klänning och en orange baskerliknande sak. I 0.3 sekunder hinner du tro att det är ett skämt innan din vän oblygt kliver in och börjar prata om vädret. Efter en liten stund tittar personen på dig och frågar:

– Kan jag ha på mig det här?

Ditt svar: Ja men guuud! Du har aldrig varit så het. Jag vet någon som kommer att få raggadish i kväll!

Sanningen: Ja om det var tema "fulast på krogen" så kan du absolut köra på Hemtex värsta tyger. Efter första drinken kommer jag att "tappa bort dig".

4. Din polares ex har hittat en ny

Din polare har nyligen blivit dumpad. Det var inget vanligt break up utan mer som Hiroshima under tidiga augusti 1945. Och inte nog med det – nu har din polares ex hittat en ny flamma – som ser ut som Brad Pitt/Megan Fox. När din vän med rödgråtna ögon vänder upp iPhoneskärmen, föreställandes den nyes vackra ansikte – då finns det bara ett att göra.

– Pff! Ser ut som en iller med bananhaka. Du är 100 gånger snyggare!

Sanningen: Inte ens om du genomgick 1 000 plastikoperationer skulle du se ut sådär. 

5. När den intensiva vännen vill hänga

Alla har vi den här intensiva vännen som vill umgås JÄMT. De gånger du varit ärlig i ditt sätt att tacka nej har det slutat med att du övertalats. Så det är bara att ljuga på. Lördagen är kommen, din kompis är sugen på umgänge och frågar dig glatt om ni ska ses.

– Jag har varit sjuk hela veckan, ligger nu och kan knappt andas. Men vi kan ta det en annan gång.

Sanningen: Jag är ledsen men min pyjamas, Sons Of Anarchy och min katt smulan är tyvärr ett betydligt roligare sällskap än vad du är. Och ja, detta är svaret du kommer att få nästa gång också. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du använt ovanstående lögner?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

2 timmar sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.