8 anledningar till varför jag avskyr Carrie Bradshaw

- 09/10/2014, 15:57 -
Carrie Bradshaw är ingen direkt.

Carrie Bradshaw är ingen direkt.

Nyheter24:s Gabriella Bark listar anledningarna till varför hon hatar karaktären Carrie Bradshaw i succéserien Sex And The City.

1. Hon är extremt krävande

Hon ringer alla för allting och förväntar sig att de ska lyssna. Även att hon ofta väljer att ringa mitt i natten? Sen när de själva ska berätta någonting får hon plötsligt superbråttom och måste dra iväg. Carrie är den där typen av vän du känner en otrolig lättnad efter att ha sagt upp bekantskapen med.

Vem ska nu behöva ta hennes lass med skit?

2. Hon är världens sämsta flickvän

Ja, det är ju ingen direkt slump att gnällspiken är singel 97 procent av seriens gång. Jag skulle hellre stoppa ett avsågat pumphagel i munnen och blåsa ut min hjärna än att gå på en enda date med denna vedervärdiga människa.

Hon gnäller över att hon är singel och vill ha en man, när hon sedan haffar Aidan klagar hon på att han aldrig vill gå ut och festa med henne. När hon blir tillsammans med en konstnär lackar hon på att han blir besatt av att få klart sina verk i stället för att äta brunch och dricka smoothies med henne. Jag antar att alla genomskådat att anledningen till att Big slutligen väljer att äkta henne (läs ge upp) är för att han sakta men säkert närmar sig döden. 

3. Hon kräver att hennes vänner ska betala hennes skulder

Carrie är i ekonomisk kris och kommer eventuellt behöva sälja sin inrökta lägenhet. Detta gör att hon frågar sina vänner om pengar.

"You didn't even offer me the money" säger hon till vännen Charlotte som ej erbjudit sig att låna ut. Ursäkta men om du kunde ansvara lite över din egen ekonomi och inte köpa skor för allt du har och äger så kanske du inte skulle behöva kräva dina vänner på deg? Carrie kan liknas vid en snorunge som bränner upp sin veckopeng på godis första dagen och sen gråter över att pengarna är slut.

Jag hade inte heller erbjudit dig pengar Carrie, och hade du stegat in, objuden, i min miljonlägenhet på Upper East hade jag slängt ut dig med huvudet före. 

4. Hon lägger sina misslyckade förhållanden på andra

Efter att Miranda och Steve gjort slut råkar Miranda kasta ur sig "Ni två är galna som gifter er" till Big efter att han och Carrie förlovat sig. Detta ger Big, inte kalla utan kallare fötter eftersom han redan varit ytterst tveksam till att äkta Carrie. Sagt och gjort, på bröllopsdagen sticker han som en avlöning och bröllopet blir avblåst.

När gnällspiken Carrie får reda på vad Miranda sagt i farten blir hon fly förbannad och anklagar Miranda för att ha förstört hennes bröllop. Men Carrie, om Big verkligen ville gifta sig med dig kanske det hade krävts lite mer för honom att sticka från bröllopet.

Bara en tanke. 

5. The bullshit bagels

Miranda ligger hemma med nackspärr och vill dö. Carrie köper med sig bagels och kommer förbi, inte för att vara snäll och trösta sin rehabiliterande vän, utan för att ha en anledning till att komma förbi och spy ut alla sina problem till Miranda.

Vidriga människa. 

6. Hon kan sticka mitt i en utekväll.

"Oh honey I'm not feeling very well, I'm gonna go home", säger hon till Charlotte som bjudit med henne på Opera. Anledningen? Hon får syn på ett gammalt ex. Detta händer upprepade gånger i serien.

Hade min vän lämnat mig sådär hade jag blockerat hennes nummer och aldrig mer tittat åt hennes håll.

7. Hon är otrogen

Klart miss "ska ha kakan och äta den också" inte kan hålla sig till en kille. Nej i Carries liv måste alla dansa efter hennes pipa och hon skiter fullständigt i vad konsekvenserna blir. När personen hon bedragit beter sig lite konstigt efteråt blir hon arg, skriker och gnäller. 

Skön tjej.8. Alltid problem

I en tjej som Carries liv är det aldrig någonsin helt bra. Det är som fiender i ett tevespel – hur många du än dödar så kommer det alltid fler. Det vill säga – hur många kvällar du än sitter med henne och ältar så drar hon inga som helst lärdomar från dina ord. In i ena örat – ut genom det andra.

Detta är mycket uttröttande för alla utom henne.