Mollie Lindén var tveklöst bäst i kvällens Idol.
1 av 2
Mollie Lindén var tveklöst bäst i kvällens Idol. - Foto: JONAS EKSTROMER / JONAS EKSTROMER
Medan Petter Hedström ställdes mot Ludvig Turner och tvingades lämna.
2 av 2
Medan Petter Hedström ställdes mot Ludvig Turner och tvingades lämna. - Foto: JONAS EKSTROMER / JONAS EKSTROMER

Mollie fullkomligen ägde fredagens Idolfinal

Det var inte det lättaste temat, men de flesta skötte det snyggt. Den starkast lysande stjärnan var Mollie som fullkomligen ägde kvällens veckofinal.


Med en total scennärvaro, nästintill perfekt sång och en helläcker outfit framförde Mollie Lindén Lady Gagas "Just Dance" – och fullkomligen stal showen i fredagens Idolfinal.

Temat var "Storband", och kanske inte det lättaste för ett gäng tonåringar, även om en stor del av artisteri handlar om att kunna behärska flera genres. 

"Ludvig höll inte hela vägen"

Lisa Ajax gjorde även denna vecka bra i från sig och levde ut på scen när hon sjöng Rihannas "We found love". Josefine Myrberg, som framförde Katy Perrys "Roar" höll en lika bra nivå som vid tidigare finalkvällar, även om rösten var lite för rak och lite för "swing".

Publikfavoriten Ludvig Turner hade en av sina bättre kvällar. Med Guns 'n' Roses "Welcome to The Jungle" lyckades han återigen charma tittarna. De älskade honom, även om Laila Bagge förklarade att det inte höll hela vägen, något Nyheter24:s reportrar på plats höll med om.

Petter utröstad

Petter Hedström framförde en helt okej tolkning av Pharell Williams "Happy", men tycktes osäker på scen.

– Han visste inte vad han skulle göra med micken. Jag tappade räkningen på antalet gånger han bytte hand. Rösten var vanlig och inget speciellt. Det var en för etablerad låt för hans röst, säger Nyheter24:s Mohamed Touzari.

Efter att Petter och Ludvig i slutet av kvällen hängde löst var Petter den som till slut fick lämna programmet.

– Även singer-songwritern Ed Sheeran var på plats och levererade ljuv musik, som den världsstjärna han är. Publiken lyste med sina mobiler och det blev en allsång som sällan skådats i Idolsammanhang, säger nöjesreporter Tina Misaghi.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

2 timmar sedan

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

3 timmar sedan
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

3 timmar sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.