Kristian Täljeblad fångade publikens hjärtan.
Kristian Täljeblad fångade publikens hjärtan.

PH-Kristian om livet efter Paradise: "Jag vill fortsätta underhålla"

Kristian Täljeblad berättar om livet efter Paradise Hotel, sina framtidsplaner och hur det är att konstant bli igenkänd på stan.


Kristian. Vi saknar dig. Berätta, hur känns det att se på Paradise Hotel nu när du inte är med?

– Ärligt talat så har jag inte sett mer än onsdagsavsnittet. Och det såg jag med Kian Avar, Eric Hagberg, Calle Åberg och Samir Badran på Ritz i Örebro under extremt höga decibelförutsättningar. Det beror INTE på att jag inte är med, haha, utan att jag har jobbat med andra projekt, säger han och fortsätter:

– Jag ska sätta mig och se ikapp i helgen. Rent spontant så känns det lite konstigt. Jag förde diskussionen med Smail som berättade att det ”Det är fan inte är samma sak när man inte är med själv”. Och jag kan erkänna att jag känner samma sak redan innan jag sett större delen av veckans program.

Många tittare blev väldigt upprörda över att du åkte ut. Hur känns det att du varit så uppskattad hos publiken?

– Alltså jag blir så sjukt mega-överlyckligt-super-glad av att höra att jag är så saknad. Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Jag vill typ ösa Instagramuppdateringar om hur mycket jag älskar alla som talar så gott om mig, men förstår om det kan bli tröttsamt i längden.

Men du är ju så tacksam Kristian. Får du någonsin hybris?

– Jag hade aldrig förväntat mig detta och ska jag vara helt ärligt tänker jag mycket på att hålla ner mitt högväxta huvud för att inte få hybris på grund av all kärlek. Jag vill fortsätta underhålla och försöker ge så mycket tillbaka av mig själv när jag är ute och spelar/minglar på krogarna. SÅ NI FÅR JÄTTEGÄRNA KOMMA FRAM OCH PRATA/TA KORT!

Vad saknar du mest från Paradise-livet?

– De varma, underbara sommarhavsdagarna, när det inte var något brev inblandat och allt spel uteblev. De gångerna man satt vid poolen, snackade skit med grabbarna och bara sipprade på drinken samtidigt som man slängde sig i poolen för att avnjuta lite svalkning. Det vill säga – tidpunkter som inte inträffade särskilt ofta.

Vilka från programmet har du kontakt med?

– Rätt många ändå. Men mest är nog Calle, eftersom vi jobbar ihop. Men även Eric, Kian, Smail, Pulan och Saga. Jag tycker jag har bra relation till många i programmet, men det är ju helt omöjligt att hinna umgås med alla.

Vad gör du just nu i livet?

– Jag lever ju på att röja partyn och spela musik. Det är asroligt, men det kan vara tungt med allt resande ibland. Å andra sidan ser jag denna tid inte som superlångvarig så jag njuter av stunden. När jag är ledig så spelar jag dator och skriver musik. Jag går väldigt sällan ut på krogen när jag är ledig eftersom det är svårt att bara koppla av och chilla med polare som det var ”förr i tin”.

Vad är den största skillnaden på ditt liv nu om man jämför med hur det var innan Paradise?

– Att jag helt har bytt yrke, haha. Nu är jag ju entertainer, vilket alltid har varit min dröm. Jag jobbar mindre timmar och tjänar mer pengar. Sen är ju den stora skillnaden på att folk känner igen en överallt, både på gott och ont. Man kan inte längre stå och peta sig i näsan eller gräva sig i byxorna, utan man är mer medveten om att folk iakttar en på allmänna platser. Det kan vara lite drygt ibland, men va fan. Det är ett billigt pris för att kunna göra det jag gör, tycker jag.

Är det jobbigt att hela tiden bli igenkänd?

– Ibland. Men som sagt, jag tycker inte det är jobbigt. En kompis sa en gång ”Men fan Kristian, hur orkar du vara så jävla glad och trevlig mot alla?”. Det var då jag insåg att jag inte ens anstränger mig för det, utan det är bara så jag är och så jag vill vara. Sprida glädje, säger han och fortsätter:

– Många tar nog sitt kändislivet för givet men jag har bestämt mig för att så länge jag är i branschen ska jag försöka, så gott det går, att lägga ner så mycket tid som möjligt på varje person som kommer fram och hälsar eller tar kort. 

Vad händer för dig framöver? Har du några planer att flytta till Stockholm?

– Lite planer finns det. Men ärligt talat så trivs jag i Umeå och i Norrland! Jag känner ingen superpress at flytta, samtidigt som jag också tror att det finns fördelar med att bo i huvudstaden. Så länge jag giggar kommer det ändå alltid bli ett jäkla resande och då kan jag lika gärna var kvar i Norrland ett tag till!

Och slutligen – Vad gör du i helgen?

– I kväll spelar jag tillsammans med Emil Assergård på hemmaplan i Umeå. Vi lirar på en klubb som heter 5ive, och i morgon besöker jag och Calle tranås. Utöver det ska jag försöka hinna titta på lite Dreamleague Dota 2 och spelar lite wow.

/
/
TV3
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

2 timmar sedan
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

3 timmar sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.