Lördag 19 Jun
Stockholm

Så bra är den nya "Beck"-filmen

1 av 2
2 av 2

Nyheter24:s "Beck"-fantast Quetzala Blanco recenserar den kommande "Beck"-filmen "Rum 302".

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Då visas "Beck" på C More

"Rum 302" den 1 januari 2015
"Familjen" den 10 januari 2015

Två filmer till visas i mars, och de resterande filmerna har premiär 2016. 

18-åriga Denise hittas strypt och naken på ett hotellrum invid Stureplan. En stökig efterfest med Champagne och kokain slutade med döden, och Martin Haber och Gunvald Larsson kallas in för att klara upp mordet.

Vi får följa med på en tät odyssé genom ett segregerat Stockholm – drinkbord på nattklubbar i city, ladd, skumpa, en svartsjuk pojkvän med risigt alibi, snygga gangsters i Alby, störiga överklassungar från Djursholm, dörrvakter och svettiga MMA-klubbar. 

Intrigerna hopar sig och ledtrådarna är många, men Gunvald och Beck – som får dras med den nya något pantade polischefen Klas Fredén, som spelas av en utomordentlig Jonas Karlsson – har blivit äldre och visare. Och i viss mån även lugnare. 

Under Kjell Sundvalls regi var "Beck"-filmerna som oftast rejält blodiga och tittarna bjöds på brutala scener, groteska detaljer och kusliga seriemördare som fick Hannibal Lecter att framstå som en mysfabror. I "Rum 302" – som har regisserats och även i viss mån fått manus skrivet av Mårten Klingberg – är det en helt annan ton, en helt annan känsla.

– Jag är inte 30 längre – lugn och stadig, säger Gunvald i en scen.

Just det stora lugnet präglar även filmen i stort. Det här är en Beck-film som bygger på dialog, nervkittlande intriger och att själv försöka lista ut vem som är skurken med stort S. Maxad action, Gunvalds galna raseriutbrott och ultravåld uteblir – och det behöver inte vara något dåligt.

Se trailern till "Rum 302" här: 

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela