Mikael Persbrandt

​Mikael Persbrandt är 53 år och är född i Jakobsberg utanför Stockholm.
2005 ett förhållande med skribenten Sanna Lundell. De har två barn ihop, två söner.

Tidigare var Persbrandt sambo med skådespelerskan Maria Bonnevie. Detta var mellan 1998 och 2003.

Persbrandt är mest känd för sin roll som Gunvald Larsson i filmerna om Martin Beck. Han har även spelat Beorn i Peter Jackssons film The Hobit, en av flera filmer som bygger på boken Sagan om ringen.

Mikael har även gjort flera stora roller på Dramaten, Kungliga Dramatiska Teatern i Stockholm.

Persbrandt har fått flera Guldbaggar, bland annat för sin huvudroll i Mig äger ingen.

2005 polisanmälde Persbrandt tidningen Expressen för förtal. Detta efter att tidningen påstått att skådespelaren låg intagen på Alfagruppen klinik för akut alkoholförgiftning.

En tryckfrihetsjury beslutade senare att Expressens ansvarige utgivare Otto Sjöberg gjort sig skyldig till förtal och dömdes till 80 dagsböter á 1000 kronor.
30 Okt, 13:56
Dogge Doggelito är högaktuell i Så mycket bättre 2023. Nu har han lagt upp en bild med Mikael Persbrandt som chockar följarna.
27 Okt, 11:03
Julia Frändfors avslöjar vad skådespelaren Mikael Persbrandt har som krav när han ska medverka i tv. – Persbrandt hade ju det som JÄTTEKRAV. Det har han fortfarande, säger hon.
17 Sep, 08:25
I söndagens "Vilket liv" chockar Lena Endre och Mikael Persbrandt publiken med att kyssa varandra – inte bara en, utan två gånger.
13 Sep, 06:00
Marken börjar skaka under Tuva Novotnys fötter i katastrofthrillern "Avgrunden" och det är äntligen premiär för den omtalade tv-serien "Poker face". Här är veckans filmer och serier.
30 Aug, 07:44
Filmhösten bjuder bland annat på Martin Scorseses nya drama, Mikael Persbrandt som Dag Hammarskjöld och Helen Mirren som Israels premiärminister Golda Meir. Om inte strejken i Hollywood ställer till det. Här är 20 filmer att hålla koll på i höst.
23 Aug, 14:20
Mikael Persbrandt som Dag Hammarskjöld och David Hellenius i en actionkomedi med Malin Åkerman. Biokrocken på juldagen blir svensk films egen "Barbenheimer". Jag är gärna Ken på juldagen om alla kommer och tittar, säger David Hellenius till TT.
23 Aug, 09:04
Efter en filmvår utan inhemska publikdragare är hösten späckad med svenska biopremiärer – fler än 30 stycken.
22 Aug, 06:00
"Barbenheimer"-fenomenet och Hollywoodstrejken får svensk film att drömma om en succéhöst. Visst är det fascinerande när den enes död kan vara den andres bröd på något vis, säger filmregissören Edward af Sillén
6 Aug, 09:32
Alkohol är en nedåtgående trend som allt fler slopar – även bland våra svenska kändisar. Nyheter24 listar tolv kändisar som är nykterister.
5 Jul, 16:34
Det blir en fjärde säsong av "Sex education" – sedan läggs Netflixserien ner. Men Mikael Persbrandt är inte med i avslutningen, skriver Variety.
29 Apr, 14:02
Vänner och kollegor sörjer den bortgångna skådespelaren Stina Rautelin. Hon blev 59 år gammal. Hon var bland annat med i Rederiet och Beck.
22 Apr, 09:12
Vill du veta mer om Nils Holmqvists familj, barn och hemliga tatueringar – som han alltid döljer i sändning? Läs mer om Väder-Nils här!
10 Feb, 15:59
Vilka bilar har Mikael Persbrandt? Nyheter24 listar fordonen som står i den framgångsrika skådespelarens garage.
9 Feb, 10:54
När Mikael Persbrandt axlar rollen som Dag Hammarskjöld i thrillern som bär generalsekreterarens efternamn – och som följer hans intensiva sista månader i livet – är det med viss anspänning.Det är jobbigt att spela människor som så många i världen har en bild av, säger Persbrandt.
30 Dec 2022, 05:31
Snart ringer nyårsklockorna på Skansen. Nu gör sig David Sundin och Lena Olin redo för att fira in det nya året med svenska folket.Det kommer bli otroligt. Superpampigt, säger David Sundin.
8 Dec 2022, 13:23
Vi är vana att se Mikael Persbrandt i kostym på röda mattan. Men privat har den svenska filmstjärnan en HELT annan stil. Se klippet här!
2 Maj 2022, 14:38
Vi har samlat några av de mest ovanliga namnen som svenska kändisar valt till sina barn. Låt dig häpnas – eller inspireras!
25 Apr 2022, 13:37
Är du också nyfiken på hur långa några av Sveriges manliga kändisar är? Från Peter Forsberg till Joel Kinnaman – här är de manliga kändisarnas längd.
11 Maj 2020, 15:35
Har du också varit nyfiken på att se hur våra svenska kändisar bor? Nyheter24 tar en närmre titt på hur det ser ut hemma hos Bianca Ingrosso, Laila Bagge, Mikael Persbrandt och Pernilla Wahlgren.
3 Jun 2019, 16:04
Bert Karlsson berättar att han har blivit erbjuden fem miljoner kronor i månaden för ett jobb. Och han har inte ens svarat på erbjudandet.
1 2 3 4 ... 7