Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

7 steg du går igenom under en vit månad

Om du går igenom en vit månad kan du känna dig som en supermodell
1 av 1

Efter ett tag kommer du känna dig som en supermodell.

Giphy.com

Nöje | 19/01/2015 12:26

En vit månad är ett vanligt löfte. Men hur går det till? Tanken är att du inte ska dricka någon alkohol.

1. Du drabbas av grov ångest
Första dagarna känner du dig förmodligen som Renton när han ligger inlåst i ett tråkigt rum i "Trainspotting". Du svettas, är bakis fastän du inte dricker längre och allt luktar illa. Du tror att din själ ruttnar från insidan. Men lugn – det är bara nyårs-bubblet som måste ut någonstans. Det blir bättre.

2. Du isolerar dig
För att slippa se alla lyckliga och fylleglada vänner så isolerar du dig hemma i sängen med ett dussin teveserier, några härliga tidningar och lite porr. Livet leker.

3. Du stalkar alla du känner
I stället för att ligga och stirra i taket så stirrar du i mobilen och stalkar sönder din flört på Instagram och får nöja dig med att lika dina polares galna festbilder. Och varje morgon du vaknar så tänker du: "undrar just vad jag missade för roligt igår". Och förmodligen missade du inget speciellt. Nej, Avicii gjorde inget överrasknings-gig på din lokala Dovas och Channing Tatum var förmodligen inte heller på Kåken den här helgen.

4. Du är svinrik
Inga svindyra svarttaxiresor, inga "kung i baren"-krognotor ("det e luuuuugnt jag tar det!") och ingen onödig nattmat på McDonalds. I slutet av månaden kommer ditt banksaldo att tacka dig.

5. Du ser ut som en supermodell
Efter en sisådär två veckor sans vodka redbull så ser du ut som en supermodell. Utan att ha tränat en enda gång. Dina mörka ringar under ögonen är ett minne blott, och den där plufsiga känslan som gjorde att du såg ut som Elvis Presley mot slutet är helt puts väck. Och visst har du fått en underbar glow?

6. Du har inte bråkat med någon på flera veckor
Din vita månad lider mot sitt slut och du inser att du inte har bråkat med någon på flera veckor. Du har inte fylleringt och skällt på ditt ex, du har inte armbågat störiga tjejer eller killar på krogen och du har inte sulat en varmkorv i ansiktet på en brat vid kiosken på Stureplan på flera dagar. Heja dig!

7. Du blir skitfull av att titta på en öl
Så är din vita månad slutligen över och det är dags för att ta ett trevligt glas med kollegorna på en after work. Du känner att hela rummet snurrar efter att ha luktat på en öl, raggar på receptionisten och chefen, klär av dig alla kläder under ett sällskapsspel och vaknar på morgonen med 14 missade samtal från polisen, en notifikation om att du är avstängd från Instagram och 55 färre vänner på Facebook. Härliga alkohol! (Not).