Torsdag 2 Dec
Stockholm

Han hamnade backstage på Jay-Z och Kanyes konsert – förändrade hans liv

Stefano Saint
1 av 3
Stefano Saint. Foto: Faksimil YouTube
Mano, Stefano Saint och Mike Dean.
2 av 3
Mano, Stefano Saint och Mike Dean. Foto: Maryam Ghavidel
3 av 3

"Hela mitt liv bygger på allt som hände den kvällen."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Stefano PST Saint, 22, från Botkyrka hade ingen aning om vad som väntade honom när han skulle gå på Jay-Z och Kanye Wests turnéspelning "Watch the Throne" i Stockholm för tre år sedan.

På något sätt lyckades han ta sig backstage efter konserten och hamnade i ett rum tillsammans med stjärnorna, där han fick chansen att spela upp sin musik för Kanyes kollegor Mano och producenten Mike Dean.

– De bad mig stänga av efter 10 sekunder och sa att det var det första de hört i Europa som var riktigt bra. Sen fick jag deras mailadresser och telefonnummer, de ville att jag skulle komma till Chicago, säger PST Saint till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag trodde de bara sa så, men ett år senare åkte jag dit, bodde hos dem och spelade in musik tillsammans.


Stefano har hållit på med musik sedan han var 8 år. När han var 14 år uppträdde han för första gången på riktigt och upptäckte att folk gillade det.

Nu har Stefano varit i Chicago flera gånger för att jobba på sitt debutalbum "Dark Side", som kommer ut i år.

– Hela grejen är så sjuk, hela mitt liv har förändrats och bygger på allt som hände den kvällen. Jag och mitt sound har utvecklats sjukt mycket, säger PST Saint till Nyheter24.

Vad har du för tips till andra som drömmer om att få jobba med musiken?

– Tro på dig själv oavsett alla omständigheter så kommer du komma dit du vill, spelar ingen roll vilken dröm du har, inget och ingen kan hindra dig förutom dig själv.


Kommentera
Kopiera länk
Dela