1 av 3
- Foto: Bloggbild: Jenny Gunnarsson
Från Dans Instagram.
2 av 3
Från Dans Instagram.
3 av 3

Skrev att Dan Bilzeran borde skjutas i skrevet – nu möts hon av hat

Storbloggaren möts av näthat: "Vi borde skjuta henne i fittan".


Lisa Sjösten är storbloggare på Finest och har skrivit flera uppmärksammade inlägg, bland annat om att man borde kolla sin parters mobil. Nu har Lisa gett sig ut i blåsten på nytt via ett inlägg om instagramprofilen Dan Bilzeran.

Bilzeran har över nio miljoner följare på Instagram och är känd för att lägga upp bilder på nakna kvinnor och vilda fester.

Rubriken i Sjöstens inlägg lyder "Kan någon skjuta Dan Bilzeran i skrevet?" där hon kritiserar Dans kvinnosyn – något som skapat starka reaktioner.

– Ja, det skrevs typ: Vi kanske borde skjuta Lisa Sjösten i fittan i stället. Och folk har skickat privata meddelanden till mig och skrivit typ: Hej Skulle du ligga med Dan för en miljon kronor?, säger Lisa till Nyheter24.

Hur kommer det sig att du skrev inlägget?

– Egentligen så vill man ju inte uppmärksamma en man som han. Men jag såg av en slump klippet på youtube när han kastar ner kvinnan från taket och missar poolen. Då blev jag så jävla förbannad och kunde inte låta bli att grotta ner mig i honom.

Vad tror du gjort att han blivit så stor som han är? Jag menar, 9 miljoner följare...

– De flesta följer nog honom eftersom att han lever ett liv som är så långt ifrån ens eget. Jag vet att det är många som följer honom och tycker att han är cool, vilket stör mig. 9,7 miljoner tycker att det är helt okej att objektifera kvinnor, skylta med vapen och så vidare. Det är fruktansvärt, säger hon och fortsätter:

– Jag tror egentligen inte att de som följer honom fattar vikten av det. Att det likeas hej vilt på hans bilder gör att han aldrig kommer sluta växa och det gör ju att jämställdheten mellan män och kvinnor går i helt fel riktning.

Vilka tror du hans typiska anhängare är?

– Det är nog både tjejer och killar i alla åldrar som bara följer honom bara för att. Det är nog absolut både "bygg-Matte" och "bank-Per" som följer honom om man säger så.

Och de som skriver att du bör skjutas i fittan?

– Många av de killarna som kallar mig för "tjock feministfitta" har knappt fått hår på snoppen. Det är många snorisar och minipluttar. Sen måste jag även säga att jag verkligen förstår att folk inte håller med mig och det finns även många män där ute som kan resonera vuxet och på en bra nivå

Var du beredd på reaktionerna?

– Jag fattar ju att folk ska reagera. Men sen när blev män så jäkla lättkränkta i sociala medier? Egentligen skiter jag ju i Dan Bilzerian. Det som är det sorgligaste här är ju reaktionerna efteråt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Lisa?
Tack för din röst!