Johan Falk-scenen.
1 av 2
Johan Falk-scenen.
2 av 2

Mystisk scen i Johan Falk får tittarna att rasa

Scenen har fått tittarna att reagera.


Det var för cirka två veckor sedan den tragiska incidenten där en bil exploderade vid en brandstationi Torslanda. Samtliga passagerare omkom. I bilen befann sig tre män och fyraåriga Luna. Alla personer avled.

Polisen bekräftade senare att en av männen hade kopplingar till den pågående konflikten mellan olika kriminella gäng i Göteborg.

Scenen som får tittarna att reagera

Det har nu skapats häftiga diskussioner efter att Johan Falk filmen släppts. I den nya Johan Falk "Ur askan i elden" spelas det nämligen upp en scen där en bil börjar att brinna, i bilen sitter en gängledare – och dennes dotter som heter Luna.

I filmen lyckas dock personerna att ta sig ut ur bilen som sedan exploderar.

Filmskaparna kommenterar händelsen

I en mailintervju med Göteborgs-Posten gav filmens skapare Anders Nilsson och Joakim Hansson en förklaring till sammanträffandet.

– Scenen i filmen är i sin utformning gjord efter några verkliga misslyckade attentat, och den enda likheten med vad som nu hänt i Göteborg är namnet på flickan. Vilket är enormt tragiskt. Men likheten stannar vid namnet", skriver de.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

2 timmar sedan
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

2 timmar sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

3 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

3 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

3 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.