Christine Meltzer..
1 av 3
Christine Meltzer..
På Kristallen-galan med kollegan Carina Berg
2 av 3
På Kristallen-galan med kollegan Carina Berg - Foto: Stellla Pictures / Stellla Pictures
3 av 3
- Foto: Stella Pictures / Stella Pictures

Christine Meltzers starka inlägg om cancern hyllas på Instagram

Vilken superkvinna.


Det var för tre år sedan den svenska komikern Christine Meltzer drabbades av bröstcancer. Hon tog upp kampen mot sjukdomen i hemlighet, men valde sedan att gå ut med det i media.

– Mitt jobb, med all värme och humor, var min räddning under den här tiden. Där kunde jag gå in och ur roller och skratta åt skiten. Och att jag hade världens bästa team runt mig som ställde upp, det var fantastiskt, sa hon då till Barncancerfondens tidning Barn & Cancer.

– Idag mår jag bra. Och det känns bra att få berätta. Jag hoppas att människor möter mig med respekt och att de vågar fråga mig om sjukdomen. Att dra in mer pengar för att utrota den här jävla sjukdomen är ännu viktigare för mig nu. Fuck cancer, avslutade hon.

Hyllas efter inlägg på Instagram

Det var under måndagsmorgonen som Meltzer skrev ut ett inlägg om sin cancer på Instagram. Inlägget är oerhört starkt och har minst sagt berört hennes följare som nu hyllar henne i kommentarsfältet. Till bilden har hon även lagt upp en bild ifrån sin sjukdomstid.

– För tre år sedan fick jag reda på att jag hade bröstcancer. Jag var så rädd, å grät precis varenda dag. Så rädd för att allt var slut, så rädd för att behöva lämna min familj å vänner, min man å mina barn. Så rädd för att inte få vara med.

– På att tänka på att barn och deras familjer ska behöva uppleva den rädslan gör att mina tårar trillar ännu mer, fortsätter hon.

Christine uppmanar sedan följarna till att se Barncancergalan i kväll på kanal 5 kl 20.00.

Läs inlägget i sin helhet här:

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Fuck Cancer!
Tack för din röst!
Senaste nytt

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

Textilmuseet prisat på Elle-galan

1 timme sedan
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

1 timme sedan
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.