Flera andra kändisar har tagit ställning mot Instagrams bröstcensur.
1 av 3
Flera andra kändisar har tagit ställning mot Instagrams bröstcensur. - Foto: TT
Och taggat bilder med #freethenipple
2 av 3
Och taggat bilder med #freethenipple - Foto: TT
Här backar David Zara.
3 av 3
Här backar David Zara. - Foto: davidahnstedt/instagram

Den här killens sätt att backa Zara Larsson är verkligen grymt

Efter en bild på Instagram fick Zara Larsson ta emot stora mängder hat – något som den här killen inte tyckte om. Han bestämde sig för att visa sitt stöd för Zara med en egen bild.


Nyheter24 har tidigare skrivit om Zara Larssons free the nippple-kupp på Instagram under måndagen, då den unga sångerskan postade en bild där hennes ena bröstvårta skymtade under en handduk.

Hatkommentarerna började genast välla in.

En av de som såg bilden var 20-åriga David Ahnstedt. Han märkte hur kommentarerna under Zaras bild var fulla med hat och hot, främst från män. Därför bestämde sig David för att lägga upp en version av bilden, med hashtaggen #backazara.

– Jag la upp bilden för att nå ut till män och killar i min egen ålder. Jag ville visa att det finns killar som står bakom Zara, säger han till Nyheter24.

David har själv fått nästan bara positiva kommentarer på sin bild. Han tycker att det är problematiskt att så många provoceras av Zaras bröstvårta.

– Det handlar väl om en lång tid av kvinnoförtryck. En kvinna skulle aldrig kommentera sådana saker på en mans bild. Män är starkare och har tyvärr mer makt i allmänhet, de behöver inte vara rädda över att råka ut för något på samma sätt, säger David.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du Davids bild?
Tack för din röst!