Eric Hagberg om sin vän Petar: "Finaste, gladaste människan som finns"

Paradise Hotel-vinnaren slutade som Petars personliga assistent för att vara med i programmet. Nu är de bästa vänner.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Förra årets Paradis hotel-vinnare Eric Hagberg gjorde något helt annat innan han var med i programmet 2014. Då arbetade han som personlig assistent åt Petar Savanovic som har Downs syndrom.

I en intervju med Expressen berättar han om hur deras vänskap utvecklades efter att Eric slutade och att de numera är bästa vänner.

För att vara med i Paradise Hotel sa Erik upp sig från sitt arbete som personlig assistent.

– Det var jobbigt att lämna honom då. Jag sa att jag inte visste hur länge jag skulle vara borta, att vi inte kommer kunna bada och gymma på tisdagar, att vi inte kommer att fika på caféet på onsdagar. Jag tror att han trodde att vi skulle ses ändå, men till slut förstod han att jag inte kom, säger Eric.


Efter programmet ville inte Eric börja på sitt tidigare jobb igen men kan och Petar höll kontakten. Eric berättar att Petar var ett stort stöd för honom efter tiden i programmet.

– Det blev en tomhet när jag inte jobbade med honom längre. Så vi började höras ändå. När jag mådde dåligt var han bara ett samtal bort och lyste upp hela min tillvaro igen. Han smittade av sig av sin glädje till mig. Sedan började jag ta med honom som en vanlig polare till stranden, ut och tog en öl eller gick på stan och raggar fruntimmer. Han är vass på det, han har lärt mig, säger han.

Eric har startat ett Instagram-konto till Petar som snabbt fått många följare. Där finns bland annat många bilder på de två som ses varje gång Eric reser hem till Kristianstad.

– Jag träffar honom så fort jag kommer hem. Han är den första jag bockar av. Han är min bästa vän och trygghet. Den finaste, gladaste människan som finns. Han är den som drar ner mig på marken även om livet har förändrats efter ”Paradise hotel”. Han får mig att tänka på vad jag gör och säger och hur jag framstår, säger Eric till Expressen.

/
/
/
/