Svenska Sabina var "för stor" för att vara modell – här tar hon revansch på branschen

Hon är nu en framgångsrik "plus-size" modell: "När jag blev "plus-size" modell blev jag mer bekväm med mig själv, jag började älska min kropp mer."


Svenska Sabina Karlsson var med i TV3:s program "Top Model" 2006. Sedan dess har hon jobbat för märken som Armani och Jean Paul Gaultier och har alltid får höra att hon är för stor.

Och hennes dåvarande agentur ville inte ha henne längre, trots att hon hade den minsta storleken.

– Jag minns i Milano en gång då casting-direktören bara klämde tag i mitt lår och sa "nej, nej, nej, för stor".

Sabina tog en paus då, och kom tillbaka som framgångsrik "plus-size" modell.

– Jag trodde att en rak-size modell var det enda sättet jag kunde bli framgångsrik på, jag är så tacksam för att jag fick möjlighet att komma in i "plus-size" industrin eftersom detta är mitt naturliga jag, säger Sabina i en intervju med ID-magazine.

I en intervju med Vogue tänker hon tillbaka på tiden som "size 2-model" och berättar att hon älskar sin kropp mer i dag.

– Att acceptera min kropp har förändrat mig som person, när jag var som smalast hade jag aldrig shorts eftersom jag hade fått höra att mina lår var stora. När jag senare blev "plus-size" modell, blev jag mer bekväm med mig själv. Jag började älska min kropp mer, säger Sabina till Vogue.

Se intervjun här:


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

1 timme sedan

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

idag 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

idag 14:52
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

idag 14:42
Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.