Mode - Nyheter, artiklar, reportage och video

Mode är ett begrepp som syftar på kläder och stil, och har funnits i olika former sedan antiken. Modebranschen är en stor och mångfacetterad industri som ständigt förändras och utvecklas.


Mode är en viktig del av vår kultur och självbild, och kan användas för att uttrycka identitet och personlighet. Det finns många olika stilar och trender inom mode, och det är vanligt att dessa förändras över tid.


Modebranschen har också en betydande påverkan på miljön och samhället, och det finns ett ökat fokus på hållbarhet och etiskt mode. Många företag arbetar aktivt för att minska sin påverkan på miljön och förbättra arbetsförhållandena för de som arbetar inom branschen.


Mode är en viktig del av vår vardag och kultur, och har en stor påverkan på samhället. Genom att vara medveten om modebranschens påverkan kan vi alla bidra till en mer hållbar och rättvis framtid.

2 dagar sedan 17:39
Från stickade plagg för lyxvarumärken som JW Anderson och Givenchy till handblåsta musikinstrument i glas. Janni Vepsäläinen, ny kreativ chef på finländska Iittala, personifierar den trend som alltmer genomsyrar designvärlden: Gränserna mellan mode, industridesign, konst och arkitektur suddas ut.
14 Feb, 16:07
Att vara modemedveten är det många som drömmer om. Men att hitta sin stil kan vara svårt. Nyheter24 har pratat med experten Ingemar "Vintagemannen" Albertsson för att ta reda på hur man gör.
12 Feb, 11:04
Från stickade plagg för lyxvarumärken som JW Anderson och Givenchy till handblåsta musikinstrument i glas. Janni Vepsäläinen, ny kreativ chef på finländska Iittala, personifierar den trend som alltmer genomsyrar designvärlden: Gränserna mellan mode, industridesign, konst och arkitektur suddas ut.
8 Feb, 08:22
E-handelsbolaget Boozt rapporterar en ökad rörelsevinst för fjärde kvartalet. Den justerade rörelsevinsten uppgick till 230 miljoner kronor jämfört med 170 miljoner kronor och bolaget spår nu en tydlig intäktsökning för 2024.
20 Jan, 07:58
Innan han spelade titelrollen i "Cristóbal Balenciaga" hade Alberto San Juan noll intresse i modevärlden. Jag var väldigt fördomsfull, jag tyckte det var ytligt – någonting som bara var för de riktigt rika, säger han TT.
10 Dec 2023, 21:52
Genom åren har vi fått se flera storslagna Nobelklänningar, men under årets fest är kreationerna desto mer avskalade. Svarta eller mörka, nedtonade färger tycks vara trenden, och enligt modevetaren Emma Severinsson kan det vara på grund av det kärva ekonomiska läget. Av respekt vill man undvika att sväva ut, säger hon.
4 Dec 2023, 10:42
Storleken på Spotifys sparpaket förvånar analytiker. Förmodligen kommer musiktjänsten att dra ner på forskningen.
2 Dec 2023, 10:56
Bli inte förvånad om det är kö utanför Lidl på måndag morgon. Lågpriskedjans klädkollektioner har fått oväntad modestatus.
29 Nov 2023, 07:04
2024 är året när modeindustrin inte längre kan blunda för klimatkrisen. Det slår konsultbolaget McKinsey fast i den årliga rapporten "The state of fashion".
16 Nov 2023, 18:58
Efter att ha avrättat en jämnårig pojke satte den 15-årige kontraktsmördaren sprätt på sina blodspengar på NK. Det exklusiva varuhuset svarade med att överge kontanter – men andra butiker frekventerade av kriminella fortsätter att ta emot sedlarna.
16 Okt 2023, 05:42
Mer än hälften av alla kläder och textilier som samlas in slängs – trots att de går att återanvända. En ny AI-databas ska se till att fler plagg stannar i kretsloppet.
15 Sep 2023, 19:14
Vince Clarke, känd för sin tid i en rad stilbildande syntpopband, släpper sin första soloskiva senare i år, enligt ett pressmeddelande.
26 Aug 2023, 08:44
Färre men längre konstutställningar – så ser det ut på allt fler museer både i Sverige och internationellt. Nationalmuseum och Moderna Museet är några av dem som hushållar med storsatsningarna.
18 Aug 2023, 12:03
H&M lämnar Myanmar efter rapporter om extrema missförhållanden i fabrikerna. Kvinnor tvingas på knä och gravida får sparken. Läs mer här!
14 Aug 2023, 11:18
"The death of Randy Fitzsimmons" – bandet The Hives första album på elva år – får ett varmt mottagande av flera internationella musikkritiker.
12 Aug 2023, 17:52
Tusentals personer samlades i över åtta timmar för att fira hiphoppens 50-årsjubileum i New York. Profiler som Run-DMC, Snoop Dogg och Nas fanns bland artisterna som uppträdde.
9 Aug 2023, 19:12
En man i övre tonåren har häktats misstänkt för grov våldtäkt i Borås under helgen, rapporterar Borås Tidning.
8 Aug 2023, 22:02
Däckardrottningen Camilla Läckberg har sålt miljontals böcker världen över. I en intervju avslöjar hon sitt dyraste köp.
7 Aug 2023, 16:56
Det brittiska syntpopbandet Depeche Mode har avbokat sin Helsingforskonsert på tisdag. Orsaken är de ovädersförhållanden som väntas.
5 Aug 2023, 07:42
Rosaklädda biobesökare, nya resmål och ökad efterfrågan på skär färg. Global Barbiehausse råder. I tider av krig och inflationstryck påverkas även svenska konsumenter. Med ganska små medel kan man träda in i Barbievärlden. Det är lättare än att åka på "all-inclusive", konstaterar Jacob Östberg, professor i marknadsföring.
1 2 3 4 ... 34