Mode - Nyheter, artiklar, reportage och video

Mode är ett begrepp som syftar på kläder och stil, och har funnits i olika former sedan antiken. Modebranschen är en stor och mångfacetterad industri som ständigt förändras och utvecklas.


Mode är en viktig del av vår kultur och självbild, och kan användas för att uttrycka identitet och personlighet. Det finns många olika stilar och trender inom mode, och det är vanligt att dessa förändras över tid.


Modebranschen har också en betydande påverkan på miljön och samhället, och det finns ett ökat fokus på hållbarhet och etiskt mode. Många företag arbetar aktivt för att minska sin påverkan på miljön och förbättra arbetsförhållandena för de som arbetar inom branschen.


Mode är en viktig del av vår vardag och kultur, och har en stor påverkan på samhället. Genom att vara medveten om modebranschens påverkan kan vi alla bidra till en mer hållbar och rättvis framtid.

4 Dec, 10:42
Storleken på Spotifys sparpaket förvånar analytiker. Förmodligen kommer musiktjänsten att dra ner på forskningen.
2 Dec, 10:56
Bli inte förvånad om det är kö utanför Lidl på måndag morgon. Lågpriskedjans klädkollektioner har fått oväntad modestatus.
29 Nov, 07:04
2024 är året när modeindustrin inte längre kan blunda för klimatkrisen. Det slår konsultbolaget McKinsey fast i den årliga rapporten "The state of fashion".
16 Nov, 18:58
Efter att ha avrättat en jämnårig pojke satte den 15-årige kontraktsmördaren sprätt på sina blodspengar på NK. Det exklusiva varuhuset svarade med att överge kontanter – men andra butiker frekventerade av kriminella fortsätter att ta emot sedlarna.
16 Okt, 05:42
Mer än hälften av alla kläder och textilier som samlas in slängs – trots att de går att återanvända. En ny AI-databas ska se till att fler plagg stannar i kretsloppet.
15 Sep, 19:14
Vince Clarke, känd för sin tid i en rad stilbildande syntpopband, släpper sin första soloskiva senare i år, enligt ett pressmeddelande.
26 Aug, 08:44
Färre men längre konstutställningar – så ser det ut på allt fler museer både i Sverige och internationellt. Nationalmuseum och Moderna Museet är några av dem som hushållar med storsatsningarna.
18 Aug, 12:03
H&M lämnar Myanmar efter rapporter om extrema missförhållanden i fabrikerna. Kvinnor tvingas på knä och gravida får sparken. Läs mer här!
14 Aug, 11:18
"The death of Randy Fitzsimmons" – bandet The Hives första album på elva år – får ett varmt mottagande av flera internationella musikkritiker.
12 Aug, 17:52
Tusentals personer samlades i över åtta timmar för att fira hiphoppens 50-årsjubileum i New York. Profiler som Run-DMC, Snoop Dogg och Nas fanns bland artisterna som uppträdde.
9 Aug, 19:12
En man i övre tonåren har häktats misstänkt för grov våldtäkt i Borås under helgen, rapporterar Borås Tidning.
8 Aug, 22:02
Däckardrottningen Camilla Läckberg har sålt miljontals böcker världen över. I en intervju avslöjar hon sitt dyraste köp.
7 Aug, 16:56
Det brittiska syntpopbandet Depeche Mode har avbokat sin Helsingforskonsert på tisdag. Orsaken är de ovädersförhållanden som väntas.
5 Aug, 07:42
Rosaklädda biobesökare, nya resmål och ökad efterfrågan på skär färg. Global Barbiehausse råder. I tider av krig och inflationstryck påverkas även svenska konsumenter. Med ganska små medel kan man träda in i Barbievärlden. Det är lättare än att åka på "all-inclusive", konstaterar Jacob Östberg, professor i marknadsföring.
23 Jul, 09:58
Lyckan av loppisfynd kan bli kortvarig om du inte har koll på vad du ska undvika. Nyheter24 listar plaggen du inte vill råka köpa.
21 Jul, 10:23
Sommarens loppisar har blivit omåttligt populära. Nyheter24 guidar dig i vilka plagg du ska köpa för att göra de största kapen.
29 Jun, 08:04
Stigande räntor sätter ny press på hushållen. Då ser klädjätten H&M möjligheter. — Vi har sett tidigare när konjunkturen går upp och ned att det finns möjligheter då vi vill erbjuda modekläder till alla, säger vd:n Helena Helmersson till TT. Sommarförsäljningen har också lyft markant jämfört med förra årets siffror.
28 Jun, 11:00
Nobelprismuseet gör en djupdykning i hur konst och vetenskap utforskar svampar, i en ny utställning som öppnar i september. I utställningen kommer konstverk, designobjekt, mode och samtida vetenskaplig forskning presenteras sida vid sida.
24 Jun, 15:36
Världsstjärnan Rihanna har bestämt sig för att sluta som vd för lyxunderklädesmärket Savage X Fenty, skriver bland andra The Guardian.
21 Jun, 14:22
En pytteliten handväska med namnet "Microscopic Handbag" från MSCHF auktioneras ut på en utställning i Paris – för 170 000 kronor.
1 2 3 4 ... 33