1 av 7
Ellen råkade använda sin grannes förråd.
2 av 7
Ellen råkade använda sin grannes förråd.
Hon ville sedan gå och be om ursäkt.
3 av 7
Hon ville sedan gå och be om ursäkt.
Det slutade på ett sätt hon inte väntat sig.
4 av 7
Det slutade på ett sätt hon inte väntat sig.
Hon blev berörd av sin grannes historia.
5 av 7
Hon blev berörd av sin grannes historia.
Hon blev kvar ett bra tag och bröt sedan ihop när hon kom hem.
6 av 7
Hon blev kvar ett bra tag och bröt sedan ihop när hon kom hem.
Här tillsammans med pojkvännen.
7 av 7
Här tillsammans med pojkvännen.

Bloggerskan gick hem till 76-åriga Maj-Lis – hennes liv skulle aldrig bli sig likt igen

Bloggerskan Ellen Bergström råkade av misstag använda sin granne Maj-Lis förråd. Men misstaget visade sig sedan bli någonting väldigt fint.


Bloggerskan Ellen Bergström skrev under onsdagskvällen ut ett inlägg på Facebook om en händelse hon varit med om under kvällen. Inlägget har under kort tid fått över 4000 likes och kommentarsfältet fullkomligt svämmar över av kärleksfulla kommentarer. Och det är minst sagt förståeligt.

Träffades av misstag

Det hyllande inlägget handlade om att Ellen av misstag råkat använda sin grannes förråd. Grannen heter Maj-Lis och är 76 år gammal. Ellen hade råkat använda sin grannes förråd i över två månaders tid då hon plötsligt fick en lapp om att det var hennes grannes.

– Jag gick upp till den kvinnan som jag "snott" förråd av och bad om ursäkt. Hon godtog min ursäkt och frågade om jag inte ville komma in och se hur hon bodde.

Sagt och gjort så gick Ellen in.

Blev berörd av Maj-Lis historia

Väl inne i lägenheten visade Ellens granne upp lite olika saker från sitt liv, sina resor och berättade vad hon varit med om i sitt liv. Vilket gjorde Ellen berörd.

– Hon berättade hela sin livshistoria, och jag blev mäkta imponerad över hur hon hjälpt fattiga runtom i hela världen. Det var hennes man som startade Ibra-radion. Nu är hon boende i Portugal och hjälper människor runtom i hela världen. 76 år gammal.

"Jag grät"

Mötet slutade med att Ellen insåg att hon glömt sin fiskgratäng i ugnen vilket gjorde att hon tackade för sig och avlägsnade sig. Men väl hemma fick hon en uppenbarelse som resulterade i att hon brast ut i tårar.

– Jag grät. Inte för att jag förstört maten, utan för att jag lever så som jag gör. All den ytliga lyckan vi söker, pengar och materiella ting. Vad är det värt i slutändan egentligen? Mitt kall är, och har alltid varit, att hjälpa andra människor. Hon gav mig tron tillbaka, att man faktiskt kan göra skillnad. Att EN person KAN göra mycket. Tack Maj-Lis.

Ellen hyllas nu på Facebook efter inlägget om Facebook.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!