Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ellen Bergström står upp mot kroppshetsen: "sociala medier är inte verklighet"

- 31/01/2016, 19:01
Ellen Bergström pratar om kroppshets.
1 av 3

Ellen Bergström pratar om kroppshets.

Faksimil/TV4

Hon la ut den här bilden på sina celluliter.
2 av 3

Hon la ut den här bilden på sina celluliter.

Faksimil/TV4

Nu tänker hon mer på vilka bilder hon lägger ut.
3 av 3

Nu tänker hon mer på vilka bilder hon lägger ut.

Faksimil/TV4

Ellen Bergström är trött på den ytliga delen av sociala medier.

Ellen Bergström berättade i Nyhetsmorgon om hur hon ser på kroppshets i social medier.

– Alla bilder som syns är inte verklighet. Jag väljer själv vad jag lägger upp. Och ju mer perfekta bilder jag lägger upp, desto fler likes får jag, säger hon i Nhetsmorgon.

Hon säger att mycket av sociala medier är att andra människor ska tycka att vi ser bra ut och för att få så många likes som möjligt.

Nu har hon själv börjat tänka på bilderna hon lägger ut och berättar att en regel hon har är att hon ska kunna visa upp bilden för en klass med 11-åringar och berätta om den.

För ett tag sedan röt hon ifrån ordentligt när hon visade upp en bild på sitt nakna lår och rumpa där hon har celluliter.


Bildkälla: Faksimil

– Jag tror 90 procent av oss har celluliter men alla går runt och tro att de är ensamma om det, säger Ellen i Nyhetsmorgon.

Tidigare har Ellen berättat om sina komplex för sina bröst. Hon sa då att hon länga mått dåligt för att hennes bröst är små och att folk har kommenterat det från högstadiet fram till i dag.

Hon var själv nära på att operera brösten när hon var18 år men är glad över att hon inte gjorde det.