Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mello-låten misstänks vara plagiat – ligger nu under utredning

1 av 4

2 av 4

Stella Pictures / Stella Pictures

3 av 4

Stella Pictures / Stella Pictures

4 av 4

Stella Pictures / Stella Pictures

Nöje | 08/03/2016 09:36

Frans Jeppsson-Wall sitter för tillfället i klistret. Hans bidrag i Melodifestivalen är nämligen slående lika en annan låt, vilket gör att bidraget misstänks för plagiat och nu måste utredas.

Frans Jeppsson-Wall, 17, slog igenom redan som 7-åring med låten "Who's da man som är en hyllningslåt till Zlatan Ibrahimović.

I dag cirka tio år senare är Frans storfavorit i årets Melodifestival och skickades direkt till finalen som går av stapeln nu på lördag.

Låten ligger under utredning

Men nu har Frans mött på lite motvind. Lyhörda läsare har nämligen hört av sig till Expressen och berätta att låten är snarlik en annan låt. Nämligen Matt Simons låt "Catch & release" som kom ut år 2014.

När informationen nådde Simons skivbolag Pias kunde de snabbt konstatera att – ja, låtarna är slående lika.

– Jag har bara hunnit lyssna snabbt en gång men kan konstatera ganska snabbt att likheterna är slående. Vi håller på att undersöka saken vidare nu, säger Henrik Nyström, general manager för Pias I Norden, enligt Expressen.

Han berättar även att du kommer att undersöka saken närmare.

– Låtarna är otroligt lika varandra. Det kan vi konstatera, sen var det betyder, det vågar jag inte ens gå in på, säger Nyström.Tyckte du att låtarna var lika?