Torsdag 21 Okt
Stockholm

Ny undersökning: Svenskarna är för trötta för att ha sex

Enligt en ny RFSU-undersökning är svenska folket för trötta för att ha sex.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det är i en ny undersökning som Norm har genomfört på uppdrag av RFSU AB som närmare 6 000 svenskar åldern 30-69 år över hela Sverige tillfrågats om sina sexvanor.

Via undersökningen framkom det att hela sex av tio upplever en bristande sexlust. Undersökningen visade även att bland deltagarna så hade majoriteten sex med en parter mer sällan än en gång varannan månad.

Vad det berodde på kanske inte kommer att komma som en chock direkt.


Svenska folket är för trötta

Av de som deltog svarade hela 59 procent att de helt enkelt var för trötta för att ha lite "sexy time". Den näst vanliga anledningen på 41 procent var stress.


"Många svenskar är för stressade för att tänka på sex"

Jessica Åström är produktionschef på RFSU och berättar att många svenskar i dag lever i en för stressig vardag för att hinna tänka på sex. Men att det även kan bero på en typ av vitamnbrist.

– Många svenskar lever ett stressigt liv där det är helt normalt att i perioder känna sig för trött för att ens tänka på sex. Det är den vanligaste orsaken till att många faktiskt inte har sex oftare än sex gånger per år.


– Förutom stress kan bristen på energi vara relaterad till att man inte får i sig alla mineraler och vitaminer
som kroppen behöver, vilket i sin tur kan påverka sexlusten. På RFSU kan vi se att många söker efter olika sätt att bibehålla eller öka lusten och att en stor andel är positiva till att testa lustgivande kosttillskott, berättar Jessica.

RFSU har därför plockat fram ett kosttillskott för att svenskarna ska få igång sitt "nuppande".

Med andra ord – ät din spenat och se till att få dina åtta timmar.

Har du problem med sexlusten?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela