Ny undersökning: Svenskarna är för trötta för att ha sex

Enligt en ny RFSU-undersökning är svenska folket för trötta för att ha sex.


Det är i en ny undersökning som Norm har genomfört på uppdrag av RFSU AB som närmare 6 000 svenskar åldern 30-69 år över hela Sverige tillfrågats om sina sexvanor.

Via undersökningen framkom det att hela sex av tio upplever en bristande sexlust. Undersökningen visade även att bland deltagarna så hade majoriteten sex med en parter mer sällan än en gång varannan månad.

Vad det berodde på kanske inte kommer att komma som en chock direkt.


Svenska folket är för trötta

Av de som deltog svarade hela 59 procent att de helt enkelt var för trötta för att ha lite "sexy time". Den näst vanliga anledningen på 41 procent var stress.


"Många svenskar är för stressade för att tänka på sex"

Jessica Åström är produktionschef på RFSU och berättar att många svenskar i dag lever i en för stressig vardag för att hinna tänka på sex. Men att det även kan bero på en typ av vitamnbrist.

– Många svenskar lever ett stressigt liv där det är helt normalt att i perioder känna sig för trött för att ens tänka på sex. Det är den vanligaste orsaken till att många faktiskt inte har sex oftare än sex gånger per år.


– Förutom stress kan bristen på energi vara relaterad till att man inte får i sig alla mineraler och vitaminer
som kroppen behöver, vilket i sin tur kan påverka sexlusten. På RFSU kan vi se att många söker efter olika sätt att bibehålla eller öka lusten och att en stor andel är positiva till att testa lustgivande kosttillskott, berättar Jessica.

RFSU har därför plockat fram ett kosttillskott för att svenskarna ska få igång sitt "nuppande".

Med andra ord – ät din spenat och se till att få dina åtta timmar.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du problem med sexlusten?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Jakt" – på liv och död

Väskförbud stoppar konserter med picknick

1 timme sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

1 timme sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

1 timme sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

3 timmar sedan
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21
Pablo Leiva Wenger är en känd hip-hop artist och skådespelare. Men vad vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Leiva Wenger.