Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Humorfenomenet Lucas: "Folk på dödsbädden hör av sig och säger att jag får dem att skratta"

- 25/04/2016, 14:55

Lucas Simonsson är killen vars sketcher spridit sig som en löpeld på sociala medier. I en intervju med Nyheter24 diskuterar han humor, inspiration, sin nya låt och framtidsdrömmar.

Grattis till succén på sociala medier! Berätta lite om dina skämt och sketcher. Hur kommer det sig att det blev just förhållanden du skämtar om?

– Jag började faktiskt inte med förhållande-skämt utan jag började med att göra "vines" för tre år sedan, sen började jag lägga ut det på Facebook. Väl där lärde jag mig lite vilken typ av skämt som fungerar.


Vad fungerar då?

– Igenkännelsefaktor är superviktigt. Sen tror jag att folk tycker det är lite kul att jag spelar både tjej och kille.

Du har släppt en låt nu som heter "Toffla". Berätta vad handlar den om?

– Den handlar om hela den här machokulturen, snubbar som drar ut och dricker bärs med grabbarna. Men den här killen är annorlunda, han är hellre hemma och tofflar med tjejen.


Du har flickvän. Hur tar hon alla förhållande-skämt?

– Hon är van nu haha, men skämten är ju självklart inte grundat enbart på vårt förhållande, utan jag tar småsaker som förekommer i andra förhållande som man snappar upp.

Får du något näthat?

– Inte så mycket. Jag läser väldigt många kommentarer men det händer faktiskt väldigt sällan att jag får mail från någon som vill att jag "lägger ned".

– Däremot får jag en hel del fina mejl. Folk som ligger på dödsbädden har skickat mail till mig, och sagt att "även när det var som mörkast så har du fått mig att skratta". Det driver mig som fan, det är kul med likes så klart men det är det största med hela humorgrejen.

Vad har du för framtidsdrömmar?

– Jag skulle vilja köra lite standup och så där. Det kommer att visa sig med tiden.

Men du, vad gör du utöver att vara roligast på internet?

– Jag pluggar på Chalmers. Så jag kombinerar det här med plugg.

Och vad händer i sommar?

– Nu efter låten kommer jag kunna ta lite sommarlov, så det blir härligt.

Se några av Lucas videos här: