Kungen extraknäcker som DJ på sin födesedag

I morgon fyller Carl XVI Gustaf år, det firar han med på att småskaligt "dra en Avicii".


I morgon är det Valborgsmässoafton, men det är även Carl XVI Gustafs 70-årsdag. Det kommer att firas stort på Stockholms slott samt att kungen valt att ge flera intervjuer inför sin födelsedag.

Men kungen har även valt att fira på ett speciellt litet sätt. Han kommer nämligen att agera DJ. Eller ja, i klartext så hyllar p4 kungen med ett eget program tillägnat honom.

Dock har kungen valt musiken helt själv, så låtarna som spelas är hans personliga favoriter.

Senaste nytt

Det sa kungen till Felix Herngren under krogkvällen

1 timme sedan

Marcus & Martinus: Inte bara ute efter revansch

1 timme sedan
Marcus & Martinus kom tvåa i Melodifestivalen i fjol. Nu är de tillbaka – och är favorittippade. Men vi är inte bara här för att få revansch, vi älskar verkligen Mello, säger Martinus.

Mikael Tornvings söner har vuxit upp – briljerar i annan, tuff bransch

1 timme sedan
Mikael Tornving är en av landets mest uppskattade komiker och programledare. Han har två söner som idag är vuxna men som valt en annan bana som Mikael är familjär med.

Svenska kändisen som Erika Persson festade med under Mello

2 timmar sedan
Gunilla Persson befinner sig i Sverige för att tävla i Melodifestivalen 2024, och vid sin sida och som stöd har hon dottern Erika Persson. Och för Nyheter24 har Erika berättat en viss detalj om Mello-efterfesten…

Sverigeaktuellt rockband ger ut sina memoarer

2 timmar sedan
För 40 år sedan grundade de skotska bröderna William och Jim Reid rockbandet The Jesus and Mary Chain och jubileet verkar ha fått fart på kreativiteten.

Saramagos glasögon till Nobelprismuseet

2 timmar sedan
En sten, ett par glasögon och ett manuskript finns bland de föremål som José Saramagostiftelsen och Nobelpristagarens änka, Pilar del Río, överlämnat till Nobelprismuseet. Stenen, som den portugisiske författaren lär ha hittat på Lanzarote där han bodde under den senare delen av sitt liv, sägs ha betytt mycket för honom.